Echipajul brașovean Dan Gârtofan – Tudor Mârza, pe locul doi la Raliul...

Echipajul brașovean Dan Gârtofan – Tudor Mârza, pe locul doi la Raliul Iașului

0 21

După două zile în care numărul de abandonuri a fost mai mare ca niciodată, Raliul Iașului 2019 și-a desemnat învingătorii. Vali Porcişteanu a câştigat, pentru prima dată în carieră, competiția, a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri, organizat de Federaţia Română de Automobilism Sportiv. Echipajul format din Valentin Porcişteanu şi Dan Dobre (Citroen C3 R5) a fost cronometrat cu timpul de 01 h 18 min 09 sec 8/10, locul 2 a revenit echipajului brașovean Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 01 min 25 sec 2/10, podiumul fiind completat de Cătălin Grigoriu/Bogdan Rotaru (Ford Fiesta ST R5), la 06 min 03 sec 2/10, etc.

Dan Gârtofan a bifat astfel al 10-lea podium consecutiv în competiţiile interne. Al treilea timp al Raliului Iaşului a fost înregistrat de Cătălin Grigoriu. Este primul podium la general din cariera băcăuanului, care îşi făcea debutul ca pilot în CNRD chiar la Iaşi, în urmă cu 4 ani. Cele trei echipaje au fost premiate în faţa Primăriei Municipiului Iaşi. La festivitate au participat foarte mulţi copii, care au avut posibilitatea să vadă cum arată în realitate o maşină de raliu, dar şi să se pozeze cu cei mai buni piloţi din România.

Confruntările decisive pentru titlul absolute dintre Vali Porcişteanu, Dan Gârtofan şi Simone Tempestini se vor da la Transilvania Rally (27-28 septembrie) şi Raliul Braşovului (18-19 octombrie)

Dan Gârtofan, locul 2 la Raliul Iaşului: „Este un raliu care nouă ne prieşte. Nu a fost chiar un ritm mulţumitor pentru noi. Am văzut că pierdem contactul cu cei mai rapizi din faţă şi am zis că trebuie să terminăm cursa şi să luăm cât mai multe puncte. Pentru noi cel mai important este campionatul naţional. Este un sezon lung în care pot apărea surprize. Ne dorim să terminăm cu bine, suntem integralişti în acest sezon, în care ne-am clasat pe podium la fiecare etapă la care am participat, inclusiv în etapele din străinătate. Mi-aş fi dorit să avem un ritm mai bun, dar nu e chiar rău pentru un pilot apropiat de jumătate de secol de viaţă. Felicitări organizatorilor, au făcut o treaba excelentă şi felicitări domnului primar Chirica pentru implicare. Sper ca şi la anul să ne întâmpine la Raliul Iaşului, în aceeaşi funcţie”.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.