Edilii au pornit fântânile arteziene din Braşov

Edilii au pornit fântânile arteziene din Braşov

0 92

De câteva zile braşovenii şi turiştii se pot bucura din nou de frumuseţea fântânilor arteziene din oraş. Cele din centru au fost deja pornite iar în câteva zile vor funcţiona şi cele din cartierele Astra, Tractorul şi cea din Parcul Titulescu

De câteva zile braşovenii şi turiştii se pot bucura din nou de frumuseţea fântânilor arteziene din oraş. Cele din centru au fost deja pornite iar în câteva zile vor funcţiona şi cele din cartierele Astra, Tractorul şi cea din Parcul Titulescu.
Fântânile arteziene sunt adevărate puncte de atracţie pentru turişti şi localnici.
În Braşov există mai multe fântâni arteziene iar cea de la Casa Armatei este un adevărat monument, impresionant prin delicateţea statuilor care o împodobesc:
Un adevărat simbol pentru Braşov este fântâna din Piaţa Sfatului. Realizată din marmură în anul 1984, este punctul de atracţie pentru turiştii dornici de fotografii în centrul istoric.
Cea mai veche fântână arteziană din oraş este însă cea de la Casa Armatei, construită la 1885. Odată cu punerea în funcţiune de fântânilor arteziene au fost repornite şi cişmelele din zona centrală.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.