Ediția 2018 a ,,Crosului 15 Noiembrie”a fost onorată de peste 1000 de...

Ediția 2018 a ,,Crosului 15 Noiembrie”a fost onorată de peste 1000 de participanți

0 76

,,Crosul 15 Noiembrie”, cea mai importantă competiție sportivă organizată anual la Brașov, în semn de omagiu pentru Revolta Anticomunistă din 15 Noiembrie 1987 a muncitorilor de la Uzina de Autocamioane Brașov, a strâns la ediția 2018, desfășurată duminică 11 noiembrie, peste o mie de participanți, atât sportivi profesioniști, cât și amatori.

,,Crosul 15 Noiembrie” este un concurs internațional de atletism, desfășurat pe o distanță de 5 kilometri, pe străzile din municipiul Brașov, alergătorii urmând același traseu pe care l-au parcurs manifestanții la 15 Noiembrie 1987.

La ediția din acest an, a 29-a, startul a fost dat din dreptul secției 440 a Uzinei de Autocamioane Brașov, acolo unde a izbucnit revolta antocomunistă din 15 noiembrie 1987, iar sosirea a fost fixată pe aliniamentul dintre clădirea Prefecturii Brașov și Modarom.

Începând cu ediția 2018, Crosul 15 Noiembrie este organizat de Asociația Județeană de Atletism Brașov, împreună cu Federația Română de Atletism și în parteneriat cu Asociația 15 Noiembrie 1987 Brașov, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Județean Brașov, instituții care s-au implicat, inclusiv financiar.

Rezultatele la elite
Feminin : 1 Ancuța Bobocel (România), cu timpul de 15 min, 12,50 sec, 2. Roxana Bârcă (România), 3. Ruth Mbatha
Masculin : 1. Rinas Akhamadeev (Rusia), cu timpul 13 min, 45,70 sec, 2. Nicolae Soare (România), 3. Sebastian Udo Hendel

Festivitatea de premiere, atât la elite, cât și la amatori, s-a desfășurat la Piața Sf. Ioan, unde au fost prezenți și primarul Brașovului, George Scripcaru sau președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Ancuța Bobocel (foto, centru, învingătoarea Crosului la feminin, senioare a spus la festivitatea de premiere : ,,Este foarte bine că se organizează astfel de competiții la noi. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și sunt mândră că la noi, în România, avem parte de un astfel de concurs. Faptul că au alergat atât de mulți concurenți relevă că lumea pune preț pe sport, un lucru deosebit în lumea de astăzi. Mișcarea face bine tuturor, la orice vârstă. Mă bucur că am câștigat, dar, în același timp, au câștigat și toți cei care au alergat astăzi la Brașov

Ambasadorul Crosului a fost Paula Ivan, cunoscuta atletă a României, deținătoarea unui record mondial la 1500 m, care ne-a spus : ,,Faptul că acest concurs a ajuns la a 29-a ediție, relevă faptul că oamenii de aici prețuiesc ceea ce au realizat muncitorii brașoveni în 1987. Anul acesta, traseul competiției a fost omologat, iar competiția a fost trecută în calendarul competițional internațional, ceea ce este mare lucru. Sunt convinsă că Brașovul și România, cu acest concurs vor figura pe o altă poziție în lume”.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.