Efectul „autonomiei secuisto-ungurești” în Satu Mare: obligarea polițiștilor români să știe...

Efectul „autonomiei secuisto-ungurești” în Satu Mare: obligarea polițiștilor români să știe limba Budapestei!

1 73

Iata ce TARE s-au speriat udemeristii de …cuvantarea lui Johanis la Miercurea Ciuc! Poliția locală Satu Mare a anunțat că va organiza concurs pentru ocuparea a 15 posturi vacante. Pe lângă condițiile legale, vechime și studii, angajatorul, instituție subordonată Primăriei Satu Mare condusa de un maghiar, impune și două condiții specifice.

Pentru două funcții specifice de execuție de polițist local clasa III grad profesional principal și pentru  funcții publice specifice de execuție de polițist local clasa III grad profesional debutant,incredibil , se impune „obligatia  de exprimare în limba maghiară  (conversație) și permis de conducere categoria B. Condițiile specifice sunt eliminatorii !!”

Cu alte cuvinte, candidatul care nu știe maghiară nici măcar la nivel de conversație va fi eliminat și nu va putea participa la concursul organizat pentru ocuparea celor două funcții, ceea ce este clar discriminare.Cum ar fi dacă ne-am pomeni și la angajarea în Poliția Națională sau cea de frontieră să existe astfel de ”condiții specifice”?

 

COMENTARII

  1. Si ce face prefectul roman,reprezentat al guvernului acolo?
    Acolo nu mai ete Romania,dle Dragnea?