Elevii nu mai au voie cu telefoanele mobile la ore

Elevii nu mai au voie cu telefoanele mobile la ore

0 102

De luni, când reîncep cursurile în şcoli, elevii nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile la ore. Ministerul Educaţiei a emis un ordin de schimbare a regulamentului în unităţile de învăţământ; printre prevederi se numără şi interzicerea folosirii telefoanelor mobile, fără acordul profesorului, în timpul cursurilor

De luni, când reîncep cursurile în şcoli, elevii nu vor mai avea voie cu telefoanele mobile la ore. Ministerul Educaţiei a emis un ordin de schimbare a regulamentului în unităţile de învăţământ; printre prevederi se numără şi interzicerea folosirii telefoanelor mobile, fără acordul profesorului, în timpul cursurilor.

Regulamentul prevede că telefoanele mobile vor fi setate pe modul silenţios şi depozitate în locuri special amenajate din sala de clasă. Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov spune că nu este nevoie ca elevul să-şi lase telefoanele într-un dulap.
 „Dacă eu intru la clasă, îmi închid mobilul, din respect pentru elevii mei, şi nu răspund, indiferent cine sună; acelaşi respect ar trebui să existe şi din partea părintelui care sună în timpul orei, ca să-şi verifice copilul”, spune prof. Ion Negrilă, inspector şcolar general IŞJ Braşov.

Telefoanele mobile vor putea fi folosite în ore, doar cu acordul profesorului, în procesul didactic sau în situaţii de urgenţă, dacă va fi cazul.
O altă nouă dispoziţie a regulamentului elimină obiceiul ca elevul să facă de serviciu pe şcoală.

Vifor Rotar

COMENTARII