Elevii Şcolii 4 se mută la Liceul de Arte Plastice

Elevii Şcolii 4 se mută la Liceul de Arte Plastice

0 110

Din semestrul al II-lea, elevii Şcolii Gimnaziale nr 4, din Răcădău, vor merge la cursuri în Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”. După ce elevii vor intra în vacanţa intersemestrială, şcoala din Răcădău va fi închisă şi va intra în şantier. Încep lucrările pentru reabilitarea termică inteligentă a clădirii

Din semestrul al II-lea, elevii Şcolii Gimnaziale nr 4, din Răcădău, vor merge la cursuri în Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”. După ce elevii vor intra în vacanţa intersemestrială, şcoala din Răcădău va fi închisă şi va intra în şantier. Încep lucrările pentru reabilitarea termică inteligentă a clădirii. Timp de 18 luni cât vor dura lucrările, elevii vor merge la Liceul de Arte Plastice.
Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea inteligentă a Şcolii Gimnaziale nr. 4 prin programul de Cooperare Româno Elveţian a fost semnat în vara anului trecut. Valoarea contractului este de aproximativ 3 milioane lei.

Tot cu bani elveţieni vor fi făcute lucrări de reabilitare şi la Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil”, în cazul căruia a fost eliberat avizul de la Inspectorat de Stat în Construcţii şi mai trebuie obţinut cel de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Mai apoi trebuie obţinută autorizaţia de construcţie şi apoi poate fi dat ordinul de începere a lucrărilor. Valoarea lucrărilor în acest caz ajunge la aproximativ 5 milioane lei.

La cele două unităţi lucrările de izolare vor fi făcute cu vată bazaltică, ferestrele vor fi înlocuite cu unele eficiente energetic, se vor moderniza sistemele de încălzire şi de iluminat, iar pe pereţi se va aplica vopsea izolatoare. Totodată, vor fi instalate sisteme speciale de ventilare cu recuperare de căldură. În acest mod, emisiile de dioxid de carbon ar trebui să scadă cu 126 tone pe an, consumul de energie electrică ar trebui să fie redus cu aproape 30%, iar facturile la încălzire să fie mai mici cu 39%.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.