Elicoptere Black Hawk la Ghimbav? Decizia nu este departe de împlinire!

Elicoptere Black Hawk la Ghimbav? Decizia nu este departe de împlinire!

0 96

Aparatele S-70 Black Hawk ar putea fi produse în România, la Ghimbav sau la Craiova, dacă Armata alege acest model de elicopter pentru a înlocui vechea flotă de elicoptere Puma. Compania Sikorsky, preluată din 2015 de grupul Lockheed Martin – unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa echipamentelor militare, este al doilea competitor al Airbus Helicopters

Aparatele S-70 Black Hawk ar putea fi produse în România, la Ghimbav sau la Craiova, dacă Armata alege acest model de elicopter pentru a înlocui vechea flotă de elicoptere Puma.

Compania Sikorsky, preluată din 2015 de grupul Lockheed Martin – unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa echipamentelor militare, este al doilea competitor al Airbus Helicopters pentru dotarea armatei române cu noi elicoptere militare multirol.

Airbus Helicopters a fost mult timp favorită, cu modelul H215 M, în condiţiile în care a construit deja o uzină nouă de elicoptere la Ghimbav, inaugurată în 2016 în prezenţa fostului preşedinte al Franţei.

Discuţiile americanilor cu oficialii români sunt la stadiul de analiză de piaţă și analiză de produs. Sikorsky a fost în discuţii în ultimele 18 luni cu reprezentanţii Guvernului României în legătură cu o eventuală achiziţie de elicoptere, dar și producerea elicopterului în România în cazul unei comenzi importante.

Vifor Rotar

COMENTARII