Elicopterul preşedintele din Djibouti a fost configurat la Ghimbav

Elicopterul preşedintele din Djibouti a fost configurat la Ghimbav

0 46

Patru elicoptere de luptă au fost modificate şi recondiţionate complet în România, pentru forţele aeriene din țara din Africa Răsăriteană

Patru elicoptere de luptă au fost modificate şi recondiţionate complet în România, pentru forţele aeriene din țara din Africa Răsăriteană. Pentru a fi transportate aparatele, au fost parțial dezmembrate și împachetate pentru a putea fi duse cu avionul.
Înainte de livrare aparatele au fost verificate și inspectate. Cele patru elicoptere din Djibouti au fost reconfigurate si supuse unor revizii tehnice amanunțite la fabrica Airbus Helicopters din Ghimbav.

Aparatele de zbor 365 N Dauphin sunt similare celor care există și în dotarea serviciilor speciale române. Contractul a constat în revizia generală pentru unul dintre elicoptere și revizii periodice pentru celelalte trei și transformări de configurație. Toate aparatele au venit într-o configuratie sanitară Cea mai minutioasa transformare a suferit-o elicopterul destinat transportului presedintelui Republicii Djibouti, care a fost amenajat conform standardelor VIP.
Potrivit lui Dan Mărăcineanu, responsabil MRO , Airbus Helicopters România, transormarea VIP înseamna o schimbare totală a amenajarilor interioare – carenaje, uși, plafon, scaune, climatizare.

Alte două aparate au fost transformate pentru transportul de persoane, iar un aparat a rămas în configurația inițiala de utilitate sanitară. Toate elicopterele vor fi operate de forțele armate din Djibouti.

Contractul de revizie pentru cele patru elicoptere 365 N Dauphin s-a derulat pe parcursul a doi ani și a fost în valoare de aproximativ cinci milioane de euro. Gabriel Ciornei, director de operațiuni Airbus Helicopters România, spune că a fost o muncă destul de laborioasă, mai ales că este vorba de un client extrem de prețentios și destul de dificil.
Elicopterele au fost parțial dezmembrate și împachetate pentru transport. Ele vor pleca săptămâna viitoare de la Ghimbav pe platforme rutiere către aeroportul Otopeni. În Djibouti vor ajunge pe calea aerului cu un avion cargo Antonov An-124 unde echipe de specialiști le vor asambla din nou.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.