Englezii introduc vitamina D în făină

Englezii introduc vitamina D în făină

0 40

Adaosul de vitamina D în făină ar putea preveni 10 milioane de noi cazuri de deficit al acestei substanţe în organism în următorii 90 de ani în Marea Britanie, susţin cercetătorii de la Universitatea Birmingham.

Fortificarea obligatorie a făinii din grâu ar reduce costurile şi totodată povara serviciilor medicale pe care trebuie să le asigure Sistemul Naţional de Sănătate din Marea Britanie (NHS), sugerează studiul.
Potrivit cercetătorilor, această măsură ar preveni 25% din numărul estimat de 40 de milioane de cazuri de carenţă de vitamina D în următoarele nouă decenii.

Studiul arată că punerea la dispoziţie a suplimentelor gratuite cu vitamina D unor grupuri ţintă – printre care copii, vârstnici şi grupuri de risc alcătuite din persoane de culoare, asiatice şi minorităţi etnice – ar duce la prevenirea unui procent suplimentar de 8% de noi cazuri, în aceeaşi perioadă.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Birmingham, combinaţia de făină de grâu fortificată cu suplimente destinate unor grupuri ţintă ar preveni 33% (13,2 milioane) de cazuri de deficit de vitamina D.

faina vitamina D Englezii introduc vitamina D în făină

Fortificarea făinii cu vitamina D ar reprezenta o economie la bugetul public de 65 de milioane de lire sterline prin reducerea cererii pentru servicii medicale şi tratamente care vizează carenţe de vitamina D şi complicaţii ale acesteia, potrivit studiului.
Vitamina D este esenţială pentru dezvoltarea şi sănătatea sistemului osos. Carenţa de vitamina D poate cauza rahitism, oase fragile, dureri osoase şi slăbiciune musculară.https://www.national.ro/

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.