Eternele promisiuni pre-electorale – se va moderniza drumul Brașov-Covasna

Eternele promisiuni pre-electorale – se va moderniza drumul Brașov-Covasna

0 60

Consiliul Judeţean Braşov spune că a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizarea a traseului rutier interjudeţean Braşov – Covasna, care uneşte DN13 cu DN 12, prin Măieruş-Braşov, arteră care, în prezent, nu este într-o stare precară după mai bine de un an de la semnarea contractului de finanţare prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.  

Conform anunţului licitaţiei, valoarea totală a contractului este estimată la 135.500.676 lei cu tot cu TVA (113.500.676 lei, fără TVA), iar ofertele pot fi depuse până la data de 17 octombrie. Firma care va obţine contractul va avea la dispoziţie 29 de luni pentru finalizarea  proiectării şi execuţiei lucrărilor.
Actualmente circulaţia între localităţile Măieruş, Ormeniş şi Augustin se desfăşoară cu dificultate – mai mult între Ormeniş şi Augustin fiind o porţiune de drum judeţean de pământ spun sursele citate-  iar conexiunea oraşului Baraolt cu DN 13 este foarte dificilă.
În acest stadiu, proiectul prevede modernizarea a 18,576 km de drum, a trotuarelor, amenajarea unor staţii de transport public (inclusiv alveolele), realizarea scurgerii apelor pluviale (rigole, şanturi, drenuri, puţuri absorbante), realizarea de podeţe transversale şi a celor care asigură accesul la drumurile laterale, reabilitare a trei poduri, unul peste râul Olt, unul peste pârâul Măieruş şi unul peste pârâul Remetea. De asemenea, în proiect este prevăzută şi realizarea sau repararea unor ziduri de sprijin şi amenajarea trecerilor la nivel cu calea ferată.

Nu în ultimul rând, acolo unde va fi nevoie, se vor devia reţelele de utilităţi.
Tot prin acest contract, dar cu finanţare de la bugetul local al Judeţului Braşov se va moderniza un sector de drum de 2,990 km.
Proiectul implementat în judeţul Braşov este completat de unul al Consiliului Judeţean Covasna, care, la fel, beneficiază de finanţare europeană.
Proiectul prevede reabilitare a drumurilor DJ 122, 122B şi DJ 131 din judeţul Covasna, de la Malnaş (DN 12) prin Biborţeni-Baraolt şi apoi până la limita cu judeţul Braşov, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la aproximativ 88 milioane lei.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.