Evitaţi Turcia în acest week-end : se împlineşte un an de la...

Evitaţi Turcia în acest week-end : se împlineşte un an de la lovitura eşuată de stat!

0 73

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie în Turcia. MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Istanbul că, în contextul împlinirii la data de 15 iulie, a unui an de la tentativa de lovitură de stat, se preconizează a avea loc manifestări publice de amploare. Din motive de siguranță, autoritățile din Istanbul pot restricționa accesul în zonele în care vor avea loc manifestațiile, ceea ce va conduce la blocaje în circulația rutieră. De asemenea, se anticipează blocaje pe podurile care traversează Bosforul, în special pe “Podul Martirilor din 15 iulie”.

Se recomandă cetățenilor români care călătoresc în Istanbul la data de 15 iulie 2017 să manifeste prudență pe fondul posibilității apariției de manifestații, să se delimiteze de orice acțiune de acest fel și să își programeze călătoria în Istanbul ținând cont de eventualele blocaje rutiere.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 și +902123583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al oficiului consular al României la Istanbul:+905335420695.

D.D.

COMENTARII