Evrei – poporul ales care l-a dat pe Iisus – distributie planetară

Evrei – poporul ales care l-a dat pe Iisus – distributie planetară

3 106

Evreii au fost de mult timp numiti „Poporul Ales”, un popor ales de Dumnezeu dintre toate natiunile lumii. Aceasta notiune provine din mai multe surse. Bineinteles, exista multe referinte in Biblie la acest lucru. Tot din acest popor provine eroul principal al acestor zile, comemorat de intraga creștinătate, Iisus, cel sacrificat chiar de conducerea evreilor din acele timpuri.
Astăzi este evident faptul că evreii sunt mai avansaţi în multe aspecte ale vieţii, cum ar fi ingineria, muzica, ştiinţa şi, mai ales, în mediul de afaceri – aproape 70% din comerţul mondial este deţinut de evrei, de la cosmetice, modă, produse alimentare, hoteluri, industria filmului (Hollywood şi altele) etc, până la armament. Este aceasta o coincidenţă sau ceva obţinut în mod conştient? Până și la premiile Nobel lista câștigătorilor este dominată de departe tot de reprezentanții acestui popor.

Harta şi graficul de mai jos prezintă locurile în care sunt cele mai mari comunităţi de evrei şi cum cum s-au schimbat în ultimul secol.

În 1939, în lume existau 16,5 milioane de evrei, în timp ce în anul 1900 numărul acestora era de 10,6 milioane scrie The Economist.

La sfârşitul Celui De-Al Doilea Război Mondial, naziştii au eliminat o treime din evrei (cifra exacta este cam greu de gasit, fiind acreditată o valoare cuprinsă intre 6-7milioane, imens!).

Astăzi, în lume sunt 13,5 milioane de evrei, din care 81% trăiesc în Israel şi Statele Unite.
Căderea URSS-ului a stârnit ultimul mare val de evrei care au plecat să se stabilească în Israel la începutul anilor ’90.

În Europa, cea mai mare comunitate de evrei este în Franţa (483.500), urmată de Marea Britanie (292.000) şi Germania (119.000).


Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

 1. Sa ne lamurim cu acest cuvint , JIDANI,pe care unii il considera…infamant! Sau care vor sa „le-o zica” …jidanilor,care ar fi o „vorba jignitoare”…sa-i usture!! Ei bine , nu e asa !
  In câteva episoade ale studiului „ÎNŞELĂTORIEI SECOLULUI XX”, scriitorul si publicistul Dan Culcer a precizat că noţiunea „jidani“ este forma fonetică deformată, dar istorică şi ştiinţifică, provenită din germanicul Das Jüden.
  În limba română, foarte multe neologisme de origine academică latină care încep cu „j“ se pronunţă ca atare, „j“: just, justiţie, justiţiar, justiţiabil, Justinian. Sunetul semnificat de litera nemţească „ü“ – redat în scrierile mai vechi şi prin litera „y“ – pronunţat prin diftongul „iu“, s-a aglutinat în sunetul „i“. Astfel că germanicul „Jüden“ – care în germană se pronunţă „iuden“ – a dat în româneşte pe „jidani“, consemnat ca atare şi în Dicţionarul filologului de prestigiu Lazăr Şăineanu, care era jidan şi care nu se ruşina de acest cuvînt.
  De fapt, cuvîntul „jidani“ este adaptarea în limba română a cuvîntului „Jüden“, preluat în celelalte limbi cu pronunţie fonetică a scrierii, din ţările Europei Centrale şi de Est – din Polonia, Cehoslovacia, Ungaria, Rusia etc. – de unde au venit jidanii în Ţările Române: Moldova, Transilvania şi Muntenia.

 2. DUMNEZEU nu EXISTA asa cum il descriu BORFASII care au creat religiile ca fiind un om sau o fiinta inteligenta ce a creat UNIVERSUL. UNIVERSUL a creat OMUL sau fiintele inteligente si nu invers. UNIVERSUL poate fi considerat DUMNEZEUL tuturor religiilor dar UNIVERSUL nu poate sa aleaga fiindca este format din elemente chimice care reactioneaza intre ele numai dupa reguli chimice.
  Daca UNIVERSUL nu poate sa aleaga ne puteti spune cine pizda mamii voastre v-a ales pe voi, JIDANII (evreii), ca popor favorit? Probabil ca in creeri vostri umpluti cu epilepsia lui Moise credeti ca atunci cind o sa vina potopul DUMNEZEUL VOSTRU o sa va salveze inghesuindu-va pe toti in pizda lui Rasela pe care o sa o arunce in spatiu unde va naste alti borfasii care vor reface universal.

  • La mine nu se vede „poza” cu statistica!
   Dar as vrea sa stiu cum este cu distributia asta internationala?
   Am impresia ca ii gasim in tarile cu „dare de mana”,nu in cele sarace!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.