Explozie de infecţii respiratorii şi la Braşov

Explozie de infecţii respiratorii şi la Braşov

0 31

În prima săptămână din 2019 medicii braşoveni au diagnosticat peste 1300 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, pneumonii şi gripe

Numărul îmbolnăvirilor de boli de sezon creşte în continuare. În prima săptămână din 2019 medicii braşoveni au diagnosticat peste 1300 de persoane cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, pneumonii şi gripe. Au prezentat simptome de gripă aproape 300 de persoane majoritatea copii iar majoritatea au ajuns la spital unde au rămas internaţi.

Şi persoanele în vârstă au fost diagnosticat e cu gripă dar şi cu pneumonii. Numărul virozelor este în creştere trecând de 850 de cazuri.
Medicii spun că o bună igienă a mâinilor poate reduce riscul de îmbolnăvire. În plus braşovenii ar trebui să se vaccineze antigripal spun medicii pentru a fi siguri că nu contractează virusol gripal.
Din nefericire, zilele trecute a fost înregistrat primul deces cauzat de virusul gripal din acest sezon, conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.
Este vorba de un bărbat de 53 de ani din Galaţi, cu virus gripal de tip A, subtip H3, care suferea de leucemie în fază terminală, fiind internat la Institutul Oncologic din Iaşi, şi care nu fusese vaccinat anti-gripal, au precizat autorităţile sanitare gălăţene.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.