Fără colegele lor, plecate la lotul național, handbalistele de la Corona trag...

Fără colegele lor, plecate la lotul național, handbalistele de la Corona trag din greu la antrenamente

0 83

Antrenorul Coronei, Costică Buceschi a declarat că este foarte mulţumit de modul în care se pregătesc jucătoarele echipei de handbal Corona, în această perioadă, chiar dacă în program au fost incluse mai multe antrenamente de pregătire fizică. „Este o perioadă nu tocmai plăcută, dar necesară în viața unui sportiv, astfel că nu avem ce face, trebuie să trecem şi prin ea. Sunt foarte mulţumit de felul în care răspunde echipa la pregătire, astfel că totul a decurs conform planului la antrenamentele fizice, pe care le-am făcut în Poiana Braşov. Mă bucur că nu au apărut probleme medicale şi că am putut să pregătim tot ce ne-am propus”.

Se pregătesc multe amicale…

În aceste zile echipa va începe antrenamentele în sală, pentru a pregăti jocurile amicale care vor urma în perioada următoare. „În aceste zile vom intra şi în sală pentru antrenamentele specifice, pentru că în curând începem meciurile de verificare şi trebuie să ne reluăm şi pregătirea cu mingea. Avem în program câteva meciuri foarte bune, şi sper ca la reluarea campionatului să fim într-o formă cât mai bună, pentru că nu avem voie să facem paşi greşiţi”, a spus tehnicianul. Corona va juca pe 14-15 decembrie, pe teren propriu, două meciuri amicale cu CSM Roman, pe 19 decembrie handbalistele Brașovului se vor deplasa spre Cluj, pentru un meci cu Universitatea. Apoi, în 21-22 decembrie, echipa brașoveană va pleca în Ungaria, pentru a juca în 21 decembrie cu Fehervar şi pe 22 decembrie cu Budaors. În 28-29 decembrie, Corona va participa la un turneu amical alături de Minaur Baia Mare, Universitatea Cluj şi CSM Bistriţa.

Mulțumit şi de jucătoarele de la lot

Antrenorul Coronei a mai adăugat că este încântat de prestaţia jucătoarelor Coronei la echipa naţională, şi a apreciat ca fiind bun începutul echipei la mondiale, chiar dacă „mai sunt multe lucruri de pus la punct” : „Cred că mai sunt multe lucruri de pus la punct în jocul României, dar este bine că am început cu două meciuri mai uşoare, în care luasem oricum în calcul să obţinem două victorii. Aceste victorii ne fac foarte bine, mai ales în condiţiile în care Franţa, de exemplu, nu a reuşit, dar trebuie să rămânem concentraţi şi să reuşim să facem jocuri bune în continuare. După Spania, va urma alt meci dificil, în compania unui adversar care ne-a pus întotdeauna mari probleme, Angola, însă sper să trecem cu bine peste toate. Sunt mulţumit de jocul făcut de fetele noastre. Având în vedere că Chynthia Tomescu şi Timeea Tătar sunt la primul lor turneu final, cred că s-au descurcat bine atunci când au intrat în teren, iar Eliza a avut un aport bun până acum şi îmi doresc tare mult ca lucrurile să stea la fel şi pe viitor”.

Dorin Dușa

COMENTARII