Fara FMI,Romania intra intr-un nou ciclu economic de crestere!

Fara FMI,Romania intra intr-un nou ciclu economic de crestere!

0 716

Noul Cod Fiscal si Noua Lege a Salarizarii vor avea  impact semnificativ atat asupra investitiilor si consumului, cat si asupra echilibrelor din economie. „Ma astept ca deficitul de cont curent sa creasca si Banca Centrala sa reactioneze la prevederile acestui nou Cod Fiscal„, a spus joi Andrei Radulescu, economistul sef al Bancii Transilvania, in cadrul unui seminar pe teme economice organizat de Finmedia. Potrivit economistului sef al BT, leul s-ar putea aprecia pana la 4,28 lei in 2017, iar cresterea economica ar urma sa urce la 4.8% in 2016 si 5.6% in 2017. Ceeace  e situeza in continuare pe pri ele 2-3 locuri in Europa !.
Romania are nevoie sa faca reforme nu doar cand ii cer asta reprezentantii Fondului Monetar… Nu doar Romania ci toate economiile emergente.
Economiei romanesti ii va merge bine pana la urmatoarea criza ciclica, aceasta putand veni tot din SUA, spre sfarsitul deceniului, crede economistul sef al BT.Andrei Radulescu ec. BT
De ce e importanta economia americana pentru Europa si Romania?Pentru ca PIB-ul SUA reprezinta circa 22% din cel mondial,iar 70% din PIB-ul american e  reprezentat de consumul intern. Deocamdata, Statele Unite au o economie in revenire, iar daca astazi (joi, 16 sept. a.c.), FED va incepe ciclul de crestere a dobanzii cheie, va fi semnalul cresterii randamentelor atat in State cat si in Europa. Este finalul banilor ieftini in economia mondiala”, mai spune Andrei Radulescu.
BNR va reactiona la noul cod fiscal si va mari dobanda cheie. Pentru ca, cu cat va accelera consumul si comertul (ca urmare a scaderii TVA de la inceputul lui 2016 si a cresterilor salariale), cu atat vor accelera importurile.
PIB nostru de 150 miliarde EUR in 2014, locul 53 in lume si un grad ridicat de deschidere de peste 80%. Economia a intrat intr-un nou ciclu,  (abia in 2014 PIB-ul real a revenit la nivelul din 2008).
Ca incertitudini, Radulescu spune ca acestea sunt legate de politica FED, de tranzitia Chinei spre un nou model economic, de tensiunile geo-politice in Europa, dar si de riscul implementarii unor politici pro-ciclice si riscul politic pe plan intern.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.