Festivalul Internaţional de Dramaturgie Contemporană – Teatrul „Mihai Eminescu”din Chişinău a câștigat...

Festivalul Internaţional de Dramaturgie Contemporană – Teatrul „Mihai Eminescu”din Chişinău a câștigat marele premiu la Brașov

Marele premiu al Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană a plecat în Republica Moldova. Piesa „În ochii tăi fermecători”, după Gib Mihăescu, în regia lui Alexandru Vasilachi, prezentată de Teatrul „Mihai Eminescu”, din Chişinău, a fost desemnată de juriu cel mai bun spectacol şi a încasat 10.000 de lei

Marele premiu al Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană a plecat în Republica Moldova. Piesa „În ochii tăi fermecători”, după Gib Mihăescu, în regia lui Alexandru Vasilachi, prezentată de Teatrul „Mihai Eminescu”, din Chişinău, a fost desemnată de juriu cel mai bun spectacol şi a încasat 10.000 de lei.

Juriul, alcătuit din regizorul şi scenaristul Alexa Visarion, poetul şi criticul Ion Cocora şi actorul Marius Rusu, a acordat Premiul Special al Juriului spectacolului „Tabloul unei execuţii” al Trupei Celestine, din Lyon.

Cea mai bună actriţă a fost desemnată Anna Kubik, pentru rolul din spectacolul „Ușa“, prezentat de Teatrul Csokonai, Debretin, din Ungaria.

Cel mai bun actor a fost braşoveanul Marian Râlea.

Premiul pentru regie i-a fost acordat lui Vasile Nedelcu, pentru piesa britanica, „What shall we do with the cello“, după textul lui Matei Vișniec.

Premiul pentru scenografie a mers spre Vladimir Turturică, de la Teatrul Evreiesc de Stat, pentru piesa „Băiatul din Brooklyn“.

Festivalul s-a încheiat cu spectacolul „Domnul Ibrahim și Florile din Coran”, Teatrul Metropolis București, câștigătorul de anul trecut al festivalului.

Vifor Rotar

COMENTARII