Festivalului SoNoRo – Programul Festivalului în Cluj, Brașov și Sibiu

Festivalului SoNoRo – Programul Festivalului în Cluj, Brașov și Sibiu

0 210

​Cea de-a XIII-a ediție a Festivalului SoNoRo ajunge la final și își încheie incursiunea concertistică de anul acesta cu trei concerte în Cluj-Napoca, un concert în Brașov, luni, 19 noiembrie, și unul la Sibiu, marți, 20 noiembrie.

Ediția a XIII-a a Festivalului SoNoRo, ce a început pe 2 noiembrie 2018 la București, se va încheia, după Brașov, pe 20 noiembrie la Sibiu, la Filarmonica Sibiu – Sala Thalia, unde, de la ora 19:00, va avea loc concertul RHAPSODIE ROUMAINE – LES MESSAGÈRES.
După Cluj -Napoca, luni, 19 noiembrie, Festivalul SoNoRo ajunge în Brașov, unde va avea loc concertul SoNoRo – SIDE EFFECTS, de la ora 19:00, la Sala Patria. Repertoriul concertului conține lucrări de Wolfgang Amadeus Mozart („Grande Sestetto Concertante” în mi bemol major, KV 364 după „Sinfonia Concertante”), Valentin Silvestrov („The Messenger” pentru pian solo), Johannes Brahms (Cvartet cu pian în sol minor, Op. 25), dar și celebra „Rapsodia Română nr. 1” de George Enescu, într-un aranjament pentru cvartet cu pian de Thomas Wally.

„Mă bucur să revenim la Brașov cu Festivalul SoNoRo, anul acesta pregătind un repertoriu eterogen – Mozart, Brahms, dar și o lucrare de un rafinament stilistic desăvârșit – „The Messenger” pentru pian solo, semnată de Valentin Silvestrov. În același timp, piesa de rezistență este celebra Rapsodie Română a lui George Enescu, într-un aranjament special, care stârnește de fiecare dată emoții profunde atât muzicienilor, cât și publicului. De altfel, în acest an, de Centenarul României, am celebrat și noi esența talentului și spiritului autentic românesc prin intermediul CD-ului Rhapsodie Roumaine, un material ce conține o colecție de lucrări inspirate din folclorul nostru și semnate de George Enescu și Béla Bartók” – declară Răzvan Popovici, Directorul Festivalului SoNoRo.
„Rapsodia Română” ajunge la Sibiu, după un lung turneu ce a început în luna ianuarie a acestui an, la Viena, când CD-ul „Rhapsodie Roumaine”, realizat pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, a fost lansat în celebra sală Musikverein, una dintre cele mai cunoscute din Europa. După debutul la Viena, „Rhapsodie Roumaine” a călătorit la München, Izmir sau Arezzo, dar și în renumita JT Hall din Tokyo și alte orașe din țara „Țara Soarelui Răsare”. CD-ul cuprinde cele mai cunoscute compoziții create de George Enescu și Béla Bartók, inspirate din folclorul românesc. Mai multe detalii despre înregistrarea CD-ului, într-un film de prezentare AICI.
„Rapsodia română” a fost, desigur, inclusă și în cadrul Festivalului SoNoRo, deschizând, la Palatul Cotroceni din București, seria de concerte a celei de-a XIII-a ediții. Turneul a continuat la Timișoara, Cluj-Napoca și acum la Sibiu, urmând să treacă din nou granițele țării spre Europa, cu un concert în Franța, la Paris, pe 2 decembrie, și două în Olanda, la Haga, pe 5 decembrie, și la Amsterdam, pe 6 decembrie.
Mai multe informații despre concerte și artiști pe www.sonoro.ro

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.