Festivitate la Consiliul Județean, pentru medaliile de bronz, câștigate în Liga Națională,...

Festivitate la Consiliul Județean, pentru medaliile de bronz, câștigate în Liga Națională, de baschetbalistele Brașovului

0 87

Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov, din cadrul Clubului Sportiv „Țara Bârsei 2011” Brașov (club sportiv finanțat de Consiliul Județean), a reușit o nouă performanță în cadrul Ligii Naționale, ocupând locul 3 și câștigând medalia de bronz pentru al doilea sezon consecutiv. Baschetbalitele Brașovului, alături de antrenorii lor și de stafful de conducere și administrativ al echipei, au participat astăzi la o festivitate, la Consiliul Județean, în care au fost felicitate pentru performanță de președintele instituției, Adrian Veștea.
Sezonul competițional 2017-2018 a fost unul bogat în rezultate remarcabile pentru echipa brașoveană, respectiv:
• Locul 3 în Liga Națională de Baschet Feminin;
• Locul 3 în Cupa Europei Centrale;
• Sferturi de finală în Cupa României;
• Cea mai bună jucătoare din campionat (eficiență, recuperări, double-double) – Higgins Kristina;
• Biljana Pesovic a înscris pentru formația noastră peste 1000 de puncte în cele 3 sezoane jucate;
• Echipa a jucat 35 de meciuri în acest sezon, având un bilanț de 21 de victorii și 14 înfrângeri în toate cele 3 competiții în care a fost angrenată.
Și în acest sezon au fost promovate și au jucat la echipa mare junioare născute în Brașov sau care învață în Brașov: Ana-Maria Pop (15 ani), Denisa Hotcu (16 ani), Daria Rusu (17 ani), Teodora Chirilă (18 ani), Iulia Brezoi (18 ani).
Componența echipei în sezonul 2017-2028: Biljana Pesovic, Gabriela Irimia, Kristina Higgins, Aliyyah Handford, Amira Al Ash Hab, Alexandra Dumitrache, Ana Radovic, Diana Moraru, Silvana Jez, Ana-Maria Pop, Iulia Brezoi, Teodora Chirilă, Ramona Dănălache, Daria Rusu, Denisa Hotcu.
Antrenori: Dan Calancea, Miruna Crasnic, Nenad Marinkovic.

Doar penultimul buget din Liga Națională!

În anul competițional proaspăt încheiat echipa a beneficiat și de suportul Consiliului Județean Brașov, CS „Țara Bârsei 2011” câștigând în 2017 un proiect de finanțare sportivă în valoare de 65.760,28 lei. Per total, bugetul echipei a fost de 530.000 de lei. Aceasta, în condițiile în care alte echipe beneficiază de bugete de mai multe ori mai mari. De altfel, din cele opt echipe ale Ligii Naționale, Olimpia CSU Brașov a avut penultimul buget, ca valoare și a reușit totuși să ocupe locul trei în clasamentul sezonului Ligii Naționale! O altă performanță, pentru care, alături de sportive, merită felicitări și cei care asigură managementul echipei, alături de oamenii nevăzuți, care au stat în spatele acestei performanțe!

Salutăm rezultatul deosebit al echipei de baschet Olimpia CSU Brașov, care la finele sezonului a reușit nu doar să rămână în elita baschetului feminin românesc, ci să se menţină, pentru al doilea an consecutiv, pe treapta a treia a podiumului Ligii Naționale. Suntem foarte mândri că Brașovul este un reper important în sportul de performanță, iar aici administrația județeană își aduce contribuția prin alocarea de finanțări nerambursabile pentru proiectele realizate de cluburi și asociații sportive din județ. De amintit este faptul că în acest an am alocat în bugetul județean 1 milion de lei pentru proiectele şi acţiunile sportive pe anul 2018, categoria sporturi olimpice și paralimpice, precum și 300 de mii de lei pentru proiecte din categoria Sportul pentru toți. Perioada de depunere a proiectelor s-a terminat, acum ele fiind în etapa de evaluare, la nivelul Consiliului Județean Brașov”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian-Ioan Veștea.
D.D.

COMENTARII