Fii cool şi spune şi tu Nu drogurilor, Nu alcoolului la volan!

Fii cool şi spune şi tu Nu drogurilor, Nu alcoolului la volan!

0 92

Sub acest slogan zeci de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au luat parte la o sesiune interactivă de conducere preventivă susţinută de piloţi şi instructori auto experimentati

Sub acest slogan zeci de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au luat parte la o sesiune interactivă de conducere preventivă susţinută de piloţi şi instructori auto experimentaţi. Cursanţii au experimentat prin imagini şocante ce se întâmplă la un impact cu ocupanţii unei maşini care nu poartă centuri de siguranţă.

Programul gratuit Driving Skills for Life a debutat în urmă cu 13 ani în Statele Unite ale Americii. După reacţiile pozitive din partea publicului, a fost adus şi în Europa. De trei ani se desfăşoară şi în România pe grupa de vârstă cuprinsă între 18 şi 24 de ani,

Cursurile ţinute de piloţi experimentaţi sunt clar diferite de ceea ce învaţă la şcoala de şoferi un viitor conducător auto. Imaginile sugestive şi explicaţiile îi ajută pe elevi să prevină pericolele din trafic, să manevreze corect vehiculul, să aprecieze spaţiul şi viteza de rulare dar mai ales să conştientizeze pericolele generate de şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor halucinogene.
Programul oferă şi un modul de conştientizare a riscurilor accesării reţelelor sociale în timpul condusului, așa cum este folosirea telefonului pentru selfie-uri sau trimiterea de mesaje.

Vifor Rotar

COMENTARII