Filarmonica deschide anul cu partituri americano-norvegiene

Filarmonica deschide anul cu partituri americano-norvegiene

0 27

Un repertoriu colorat, vesel şi exuberant pentru primul concert al Filarmonicii Braşov. Printre piesele semnate de compozitori americani și norvegieni pentru primul concert al anului sunt și câteva lucrări în premieră

Un repertoriu colorat, vesel şi exuberant pentru primul concert al Filarmonicii Braşov. Printre piesele semnate de compozitori americani și norvegieni pentru primul concert al anului sunt și câteva lucrări în premieră.
Artiştii Filarmonicii se pregătesc intens să prezinte la început de an un program care să cucerească publicul meloman braşovean.

Luna ianuarie 2019 propune un repertoriu complex, ale cărui momente concertistice reunesc arii din cele mai cunoscute. Filarmonica are joi primul concert cu un program de-a dreptul exuberant.
Maestrul Cristian Oroşanu îl va avea invitat pe pianistul Ioan-Dragos Dimitriu.
Joia viitoare, pe 17 ianuarie, la pupitru va sta renumitul dirijor Cristian Mandeal.

Invitatul serii va fi violonistul italian Francesco Manara care va interpreta, alături de Orchestra Simfonică braşoveană, Concertul pentru vioară și orchestră în Re Major op. 77 de J. Brahms.

Filarmonica închide seria concertelor începutului de an cu un Concert Simfonic Extraordinar 31 ianuarie 2019. La pupitrul dirijoral al Orchestrei Simfonice se va afla dirijorul Horia Andreescu, iar invitat va fi solistul violoncelist Frederic Audibert din Franţa. Programul cuprinde lucrări de L. van Beethoven si E. Lalo.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.