Finanţări generoase prin Programul România Acasă Diaspora Start Up

Finanţări generoase prin Programul România Acasă Diaspora Start Up

Românii de peste hotare pot obţine finanţare nerambursabilă de 30.000 de euro pentru afaceri în ţară! Proiectul România Acasă - Diaspora Start Up, co-finanţat din Fondul Social European, susţine 26 de planuri de afaceri selectate dintr-un grup ţintă de 200 de persoane

Românii de peste hotare pot obţine finanţare nerambursabilă de 30.000 de euro pentru afaceri în ţară! Proiectul România Acasă – Diaspora Start Up, co-finanţat din Fondul Social European, susţine 26 de planuri de afaceri selectate dintr-un grup ţintă de 200 de persoane.
În următoarea perioadă se vor organiza caravane de informare la Braşov dar şi la Milano şi Torino, localităţi cu comunităţi foarte mari de români.
Programul România Acasă Diaspora Start Up se adresează cetăţenilor români cu vârsta minimă de 18 ani care au locuit peste hotare în ultimele 12 luni şi doresc să-şi deschisă o afacere în ţară.
Posibilii candidaţi trebuie să facă dovada experienței sau studiilor în străinătate în domeniul în care intenţionează să-şi deschidă afacerea.

Scopul proiectelor este încurajarea antreprenoriatului românesc prin susţinerea înfiinţării de companii cu profil non-agricol, în zona urbană.
Cum cei mai mulţi români care au părăsit ţara sunt stabiliţi în Italia, o caravană de informare va avea loc în Milano şi Torino.

Larisa Axinia, vicepreşedintele Asociaţiei Românilor în Italia, spune că Italia trăiesc foarte mulţi români care au deja societăţi comerciale acolo şi au acumulat o experienţă antreprenorială solidă.
Proiectul România Acasă -Diaspora Start Up este implementat în cadrul unui parteneriat cu Asociaţia „Românii în Italia” şi Asociaţia Euro Adult Education.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.