Fluturaşii de salariu vor decide protestele din spitalele braşovene

Fluturaşii de salariu vor decide protestele din spitalele braşovene

0 84

În ciuda încercărilor Consiliului Judeţean, ordonatorul principal de credite, de a împărţi banii alocaţi pentru sporuri, limitarea acestora la 30 % din bugetul de salarii va afecta lefurile nete ale angajaţilor din subordine

În ciuda încercărilor Consiliului Judeţean, ordonatorul principal de credite, de a împărţi banii alocaţi pentru sporuri, limitarea acestora la 30 % din bugetul de salarii va afecta salariile nete ale angajaţilor din subordine. Şefii administraţiei judeţene speră că Guvernul va aproba ordonanţă de urgenţă care să deblocheze situaţia.
Din totalul salariilor de bază ale Consiliului Judeţean Braşov pentru luna martie de aproape 25 de milioane de lei, ar fi nevoie pentru plata tuturor sporurilor de 10,2 milioane de lei. Legea 153/2017 obligă însă ordonatorii principali de credite să limiteze aceste sporuri la maximum 30 de procente iar asta înseamnă un minus de circa 3 milioane de lei.
Pentru încadrarea în acest procent Consiliul Judeţean a încercat să-i mulţumească pe toţi cei 5000 de angajaţi ai instituţiilor publice din subordine.
Pentru moment s-a ajuns la o înţelegere cu managerii spitalelor. Soluţia este însă una temporară până când se vor expertiza locurile de muncă ale angajaţilor din asistenţă socială, spune Adrian Gabor, vicepreşedinte Consiliul Judeţean Braşov.
Primele nemulţumiri au început să apară deja şi la Braşov iar autorităţile judeţene speră ca Guvernul să găsească cât mai repede o soluţie pentru ca oamenii să nu primească mai puţini bani la salarii.
Reprezentanţii administraţiei judeţene vor reanaliza în perioada următoare eventualele soluţii pentru corectarea dezechilibrelor.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.