Folosind deseori șantajul și amenințările politice, UDMR se poartă si acționează...

Folosind deseori șantajul și amenințările politice, UDMR se poartă si acționează în România ca un Stat în Stat!

0 109

Si, ca să „le iasă”, au impus acest grosolan abuz de interpretare abila prin santajul incredibil al… minoritatii! Astfel au obtinut adoptarea notiunii de ,,DISCRIMINARE POZITIVA”, adica drepturi suplimentare în raport cu populatia majoritara, reaspectiv privilegii! Aceasta sintagma reprezinta mai intai  o aberatie din punct de vedere lingvistic, pentru ca defineste o notiune… prin opusul ei! Dupa acest procedeu am putea spune ,„kelemen hunor este un mincinos pozitiv; adică ,,d-l Hunor. spune întotdeauna adevarul” !
Prin acceptarea acestui enunt fals liderii maghiari au obtinut, din nou, privilegiile pe care natiunea maghiara nu …le-a avut nici  înainte de anul 1918 în cadrul Ungariei Mari. Culmea, in cazul Romaniei intregite, in conditiile cand românii constituie 90% din populatia tariiau revenit la statutul de nationalitate …doar tolerata, în judetele Harghita si Covasna ! Este greu de spus daca politicienii români au acceptat aceasta sintagma din ignoranta sau din interes politic, sau dintr-o indiferenta condamnabila fata de soarta românilor afectati de aceasta masura.

Ca o consecinta, mijloacele mass-media au anuntat ca fondurile pentru minoritati au fost din nou majorate si ca principalul beneficiar este UDMR ! Si astfel cca 1920 milioane de români saraciti, trebuie sa ofere din putinul lor, o contributie la… mentinerea identitatii nationale doar pentru mai putin de 1,3 miloane maghiarilor din România,!! In acelasi timp, nici un ban, pentru mentinerea identitatii nationale a românilor din judetele unde ei sunt minoritari si sunt supusi unui vizibil proces de maghiarizare... Având în vedere ca minoritatea maghiara se bucura de superdrepturi la standarde de varf , este evident ca identitatea ei nu este periclitata in nici un fel , Astfel ca nu se justifica mentinerea în continuare a acestor sper-subventii pentru minoritatea maghiara si se impune redistribuirea lor celorlalte minoritati, inclusiv pentru românii din toate localitatile unde ei sunt minoritari !

Au impus prin santaj politic si au obtinut prevederea ca functionarii publici sa cunoasca limba maghiara în toate localitatile unde populatia maghiara se afla în proportie de peste 20% din totalul populatiei. Din nou aceiasi întrebare adresata politicienilor români: Chiar nu si-au dat seama ca aceasta masura conduce la maghiarizarea rapida a administratiei publice? Pentru ca numai persoanele de nationalitate maghiara cunosc atât limba maghiara si, cat de cat romana… si  concurand cu avantaj din start la ocuparea posturilor din administratia locala!! Aceasta stare de lucruri s-a constatat la Primaria din Municipiul Sf. Gheorghe, unde toti cei 125  functionari angajati sunt de nationalitate maghiară (!!)…, iar dintre ei, o treime nu cunosc limba statului!
Într-o alta localitate este semnalat cazul a doi politisti români concediati pentru ca nu cunosteau limba maghiara, iar în locul lor au fost angajati doi maghiari care nu cunosteau… limba româna(!)
Este evident ca aceasta conditionalitate trebuie eliminata în cel mai scurt timp! Sa retinem ca in scoala un maghiar invata gratuit limba Statului, si chiar trebuie s-o stie… dar un roman nu poate invăța limba a 10 sau …mai multe minoritati!!

UDMR au impus prin santaj politic si au obtinut separarea invatamântului inclusiv a cladirilor de scoli de toate gradele cu predare exclusiv în limba maghiara. S-a urmarit  cu perseverenta separarea, adica izolarea fatza de majoritate. Aceeasi manevra a fost încercata recent, prinscindarea aberanta a Universitatii de Medicina din Tg. Mures si infiintarea unei facultati separate de medicina cu limba de predare…doar maghiara. Trebuie evidentiata reaua credinta a politicienilor maghiari care pretind ca în aceasta chestiune trebuie respectata noua lege a educatiei, dar omit sa recunoasca faptul ca aceasta lege a fost adoptata în mod nedemocratic prin asumarea raspunderii de catre guvernului Boc-Basescu si fara a fi dezbatuta în Parlamenttot în urma unui santaj politic si de asemenea cu încalcarea flagranta a autonomiei universitare. Daca în finalaceasta ilegalitate se va oficializa se va petrece acelasi fenomen: profesorii maghiari vor putea preda si la facultatile cu limba de predare româna, în timp ce profesorii români nu pot avea acces la facultatea maghiara pentru ca ei, in general, nu cunosc aceasta limba decat la nivel de comunicare simpla.

Ceva,ceva politicienii maghiari tot au reusit sa realizeze: Sa învenineze atmosfera dintre profesorii si studentii români pe de o parte si profesorii si studentii maghiari, pe de alta parte , si sa coboare nivelul profesional al procesului de invatzamant! Dar trebuie sa ne punem si întrebarea unde îsi vor desfasura activitatea absolventii facultatii maghiare? Vor acorda consultatii in ungureste numai populatiei maghiare din judetele Harghita si Covasna?  Nu cumva, pe banii statului Roman, pregatim medici bine formati pentru a emigra în Ungaria?

Dar si mai grav, au impus prin santaj si au obtinut ca în cele doua  judete unde populatia maghiara este majoritara, prefectii, ca reprezentanti ai guvernului în teritoriu, sa fie recrutati din rândul populatiei maghiare, adica la propunerea UDMR. Astfel s-a eliminat ultima bariera în calea abuzurilor autoritatilor locale, preponderent maghiare. Astfel s-a dat liber actiuni de purificare etnica pe fata, precum schimbarea denumirii a zeci de strazi cu nume românesti în strazi cu denumiri maghiare, care au instaurat o stare de tensiune interetnica mocnita ce poate scapa de sub control în orice moment.  

Exista, oare, o tradarea a tarii de catre PSD, pentru cateva amrate de voturi, care le asigura majoritatea? Asa s-a generat stare de tensiune, confirmata de teama românilor de a-si prezenta doleantele, iar în cazul exprimarii acestora pe plan local, solicita interlocutorilor din institutii sa nu li se dezvaluie identitatea, de teama represaliilor. Tot mai multe ziare, reviste ori posturi TV …maghiaro-romane relateaza situatii absurde, în care autoritatile locale, obsedate de mentinerea cu orice pret a ponderii populatiei maghiare peste 10% pun tot felul de sicane românilor care vor sa-si cumpere diverse proprietati în acele localitati în care populatia maghiara este majoritara, ori sub 10%!!

Iar când anumite drepturi sunt câstigate în justitie de catre romani, pun tot felul de piedici pentru punerea în aplicare a acestor sentinte ! Ne aflam în fata unei situatii, poate unice în U.E, în care un cetatean de nationalitate româna poate sa cumpere proprietati în Ungaria vecina, sau în alte tari dar nu se poate stabili in cele doua judete situate în inima României.  O minoritate nationala ce reprezinta abia 6,5% din populatia României pretinde, nici mai mult nici mai putin, decât schimbarea Constitutiei, nefiind de acord cu definirea României ca stat national, unitar si indivizibil, cere autonomia Tinutului Secuiesc (...fara secui), autonomia Transilvaniei si ca plan de viitor, demontarea  României, ca stat !

Prof. Deak Andrei

COMENTARII