Fosta uzină Rulmentul va deveni parc ştiinţific şi tehnologic

Fosta uzină Rulmentul va deveni parc ştiinţific şi tehnologic

0 77

Municipalitatea vrea să acceseze în acest scop 5 milioane de euro fonduri europene şi să contribuie cu alte 3 milioane de euro de la bugetul local. Proiectul a fost inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Braşovului

Municipalitatea vrea să acceseze în acest scop 5 milioane de euro fonduri europene şi să contribuie cu alte 3 milioane de euro de la bugetul local. Proiectul a fost inclus în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană (SIDU) a Braşovului, iar intenţia municipalităţii este ca pentru dezvoltarea acestui parc să obţină o finanţare europeană, prin Programul Operaţional Regional.
Proiectul a fost promovat de consorţiul „Braşov Science Park”, format din Asociaţia Clusterul pentru Inovare şi Tehnologie, Primăria Braşov şi Asociaţia Metropolitană Braşov.
Proiectul va include şi o suită de servicii de suport pentru companiile care vor vrea să folosească infrastructura parcului, oferite de Clusterul pentru Inovare şi Tehnologie.
Edilii speră ca aici să-şi găsească locul firmele care doresc să cerceteze şi să dezvolte noile tehnologii, plecând de la inteligenţa artificială, realitate virtuală până la sistemele de automatizare a industriei automotive.
Municipalitatea le-a cerut poliţiştilor locali să patruleze în zonă, după ce, în ultima perioadă, edilii au primit mai multe sesizări care au raportat cazuri de persoane care ies cu fier de pe platforma Rulmentul.
Fabrica de Rulmenţi de la Braşov a intrat în faliment în primăvara anului 2007; în anul 2015 municipalitatea braşoveană a preluat de la statul român un teren de 17,852 hectare şi 17 imobile de pe această platformă, ca urmare a procedurii de dare în plată în contul impozitelor restante ale uzinei la bugetul local.
Alte 14,6 hectare şi 30 de imobile sunt deţinute de municipiul Braşov doar cu drepturi de administrare, proprietar fiind în continuare Statul Român.

Vifor Rotar

 

COMENTARII