Fostul președinte al PNȚCD Brașov, Daniel Vereș îl acuză pe Scripcaru că...

Fostul președinte al PNȚCD Brașov, Daniel Vereș îl acuză pe Scripcaru că reușește să dosească până și …idei

0 50

Într-o discuție particulară avută cu fostul prim-vicepreședinte (și chiar președinte  județean) al PNȚCD, Daniel Vereș, acesta îl acuză pe actualul primar al Brașovului dacă nu de plagiat… politic cel puțin de lipsă totală de imaginație și utilizarea sistemului copy-paste în materie de proiecte promise brașovenilor.
Drept argument, Daniel Vereș ne-a prezentat proiectele propuse brașovenilor încă din 2008 de către PNTCD, proiecte care nu se aflau pe lista Scripcaru (traseu) PD-PLD-PDL-PNL-independent, dar și fost APR.

Respectiv – Construirea unei săli polivalente pentru concerte și evenimente (lucru promis intens în această campanie, pentru că poate multora dintre dumneavoastră nu vi se pare, dar practic Scripcaru a intrat deja în campania electorală pentru 2020 de câteva luni, priviți atent la ceea ce InfoBrașov a tot scris și scrie despre cum s-a început împărțirea/dăruirea banilor publici către firmele de casă, nota noastră), dotarea scolilor și grădinițelor cu echipamente ITși conectarea acestora la internet, crearea unei rampe ecologice de prelucrare a gunoiului menajer,  dezvoltarea infrastructurii pentru practicarea sporturilor de iarnă ( vedeți ideea ulterioară a lui Scripcaru de realizare a FOTE ), reabilitarea rețelei de apă, crearea unei rampe ecologice pentru gunoil menajer, etc.

Din păcate din programul lui Daniel Vereș, Scripcaru a omis să preia în atâția ani și latura umană a proiectului ce se referea la ,,înfințarea unor centre teritoriale de consiliere și sprijin pentru copii familiilor plecate în străinătate”.
Asta deoarece de pe urma copiilor probabil nu se pot scoate bani, că deh, Brașovul nu-i Caracal? Sau dăm ideii – gratis – și …cine știe?

Recurs la memorie
Pentru cine nu știe – că poate a aterizat brusc din lumea viselor în realitatea imundă și contingent-  vă prezentăm și care este opinia noastră despre Scripcaru.
Mai exact vă prezint mai jos un articol pe care personal l-am publicat pe data de la 08 iunie 2012. Nu am modificat nimic nici din titlu nici din text.Dar vin alegerile și merită amintit.
 Oricum, de atunci nu s-a schimbat mare lucru. Nu pot fi acuzat de plagiat pentru că articolul este scris de mine. Ar fi absurd.
A, în urma articolului nu am fost acționat în judecată în schimb a apărut multă reclamă, dacă mă înțelegeti.

Scripcaru coordonează o avere de 100 de milioane de euro?
În opinia noastră, primarul George Scripcaru este cel mai bogat om din Brașov. Aceasta deoarece tot ceea ce înseamnă companii de curățenie și gunoi, iluminat public, asfaltare și întreținere străzi, societăți de termoficare a orașului, societăți de construcții îndustriale și civile, spații verzi și amenajarea acestora, panotaj, depind în mod direct de acesta
Mai mult, și societăți aparent private, precum televiziuni sau presă scrisă, par a fi în subordinea directă a acestuia. Asta deoarece George Scripcaru coordonează bugetul municipiului ce anual depăsește 110 milioane de euro.

De aceea, în opinia noastră, având bugetul (executat discreționar după cum declara un fost ministru), Scripcaru deține orașul. Noi nu acuzăm, nu emitem soluții finale, ci doar ridicăm semne de întrebare pe care, sperăm, să le ia în seamă și organele de cercetare.

Coordonează Scripcaru 12 societăți?
În opinia nostră, actualul încă primar Scripcaru are prin interpuși între treizeci și sută la sută din acțiuni la mai multe firme care valorează împreună câteva zeci de milioane de euro.
Mai exact, la firmele de panotaj SC City AD SRL Brașov, SC Free Media SRL Brașov, SC Fort Ande SRL Brașov, ce au o valoare de piață de aproximativ cinci milioane de euro.
Totodată, în discuție mai sunt firmele:
* Flash Lighting – cu o valoare de piață de aproximativ 7 milioane de euro,
* Radio Televiziunea Transilania – cu o valoare de piață de aproximativ trei milioane de euro,
* Conforest SA – cu o valoare de aproximativ 8 milioane de euro,
* un hotel lângă gară – evaluat la 18 milioane de euro,
* un cotidian local de aproximativ trei milioane de euro,
* Tetkron – firmă evaluată la aproximativ șapte milioane de euro,
* un spital privat de aproximativ șase milioane de euro,
* societatea Conprest – evaluată la 16 milioane de euro,
* chiar și 25% dintr-o companie de drumuri însemnând aproximativ opt milioane de euro,
* un restaurant aproape de parc în valoare de 2,5 milioane de euro și încă unul de doar un milion de euro.
În total, aproape 100 de milioane de euro.

Din acest motiv, poate subiectiv, noi considerăm că este cel mai bogat om al Brașovului. Dacă considerați că noi greșim, explicați-vă cum o fostă ziaristă, fostă angajată la un trust de radio, după ce a reușit să aibă o anumită…. apropiere față de primarul Brașovului a acumulat brusc o avere de câteva milioane de euro.

De aceea noi nu acuzăm, dar dorim să aflăm de la organele de cercetare dacă cel mai controversat primar PD(L) după cel de la Cluj se află în topul Forbes sau nu și cum reușește să ajungă acolo dintr-o leafă de aproximativ 1.000 de euro pe lună?

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.