Gara Braşov va fi transformată în mini-mall

Gara Braşov va fi transformată în mini-mall

0 246

Compania Naţională de Căi Ferate va închiria pentru 10 ani Gara Braşov unui investitor privat. Acesta se va obliga să modernizeze imobilului şi să se ocupe de întreţinerea spaţiilor pentru călători. Contractul se va atribui prin licitaţie publică şi se va semna cel mai probabil anul viitor

Compania Naţională de Căi Ferate va închiria pentru 10 ani Gara Braşov unui investitor privat. Acesta se va obliga să modernizeze imobilului şi să se ocupe de întreţinerea spaţiilor pentru călători.

Contractul se va atribui prin licitaţie publică şi se va semna cel mai probabil anul viitor. Până atunci au fost alocate fonduri pentru repararea pavajului din faţa gării.

Gara Braşov a suferit în ultimele luni reparaţii şi lucăriri de igienizare: au fost schimbate ferestrele, a fost reparată cupola şi s-a lucrat în pasajul subteran. Acum se lucrează la pavajul din faţa gării care va fi complet schimbat. Muncitorii au scos tot betonul şi montează pavele. Călătorii şi braşovenii speră ca imaginea gării să se schimbe cât mai curând.
În ceea ce priveşte Gara Braşov reprezentanţii CFR anunţă că se doreşte implementarea unui proiect de închiriere către un investitor privat.
Practic clădirea va fi dată în administrare unui privat care se va obliga să efectueze lucrări de modernizare şi amenajare de spaţii comerciale.

Atribuirea se va face prin licitaţie publică iar după semnarea contractului firma care va câştiga licitaţia are termen de maxim 25 de luni pentru finalizare.

În proiect nu intră reabilitarea peroanelor. Acestea sunt incluse într-un proiect de modernizare a sectorului de cale fetată Predeal Braşov şi pentru care CFR Infrastructură speră să obţină finanţare europeană.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.