Garda de Mediu stă bine la amenzi! Noi nu stăm bine cu...

Garda de Mediu stă bine la amenzi! Noi nu stăm bine cu mirosurile!

0 19

Amenzi de peste 700.000 lei de la Garda de Mediu
Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatul Judeţean Braşov, în urma mai multor controale efectuate în tot judeţul, controale efectuate în scopul identificării şi sancţionării celor care încalcă prevederile legislative privind protecţia mediului, a dat amenzi în valoare de 707.000 lei de la începutul acestui an.
Sanctiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul deseurilor.
Practic a fost vorba de monitorizare şi supravegherea zonelor în care s-au înregistrat depozitări accidentale de deşeuri inerte provenite din constructii şi nu numai.
Aceste acţiuni de monitorizare şi supraveghere pentru zona oraşului resedinţă de judeţ, precum şi pentru terenurile aflate la limita dintre Braşov şi localităţile adiacente, s-a realizat în colaborare cu Poliţia Locală Braşov, instituţie cu care Garda de Mediu , are un protocolul încheiat în urmă cu aproape trei ani și alături de care desfaşoară frecvent activităţi specifice pe linia protecţiei mediului.
Astfel Poliţia Locală Braşov a aplicat în 2019 pe raza municipiului 317 sancţiuni în valoare de 186.800 de lei pentru încalcarea Regulamentului de salubrizare şi deszăpezire al municipiului Braşov.

De fiecare dată, cetăţenii amendaţi au fost puşi să îşi adune deşeurile aruncate.
Cele două instituţii au căzut de acord asupra unui program comun care are în vedere intensificarea controalelor privind salubrizarea pe perioada verii.
Despre mirosurile din Brașov și din împrejurimi încă nu s-a trecut la realizarea unui Plan de măsuri.

I.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.