Gardieni din penitenciare agresaţi de foşti puşcăriaşi

Gardieni din penitenciare agresaţi de foşti puşcăriaşi

0 56

Agresorul și-a amintit de o altercație verbală cu angajatul penitenciarului din perioada în care fusese deținut la Codlea

Un angajat al Penitenciarului Codlea a fost agresat în timpul liber de către un fost deținut. Agresorul și-a amintit de o altercație verbală cu angajatul penitenciarului din perioada în care fusese deținut la Codlea. Conflictul a fost aplanat repede de cei prezenți însă nu este singurul caz de ultraj înregistrat la adresa unui angajat din penitenciare. În ultimul timp au fost semnalate mai multe astfel de incidente.

În 31 octombrie în jurul orei 22.30 angajatul Penitenciarului Codlea, aflat în timpul liber cu un grup de prieteni într-un bar din zona centrală a municipiului Codlea, a fost amenințat că va fi agresat fizic de către un fost deținut. Aflat în stare avansată de ebrietate, fostul deținut i-a reproșat agentului că în timp ce era închis acesta i-ar fi reproșat că a greșit în gestionarea cazanelor de la centrala termică a unității. Fostul deținut l-a apucat pe agent de vestă cu intenția de a-l lovi și l-a scuipat.
Conflictul a fost aplanat de amicii agentului. După câteva minute, fostul deținut s-a apropiat din nou de masa agentului care a refuzat să dea mâna cu acesta. La plecare fostul deținut l-a mai scuipat o dată pe angajatul penitenciarului.

Potrivit lui Liviu Matache, purtător de cuvânt al Penitenciarului Codlea, la începutul anului, un caz asemănător a avut loc de la Baia Mare, unde un agent a fost ultragiat în scara blocului, fiind urmărit tot de un fost deţinut. Alte cazuri de ultraj s-au petrecut chiar în incinta penitenciarelor.

Vifor Rotar

 

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.