Garduri antipietoni pe străzile Braşovului

Garduri antipietoni pe străzile Braşovului

Gardurile vor împiedica traversarea străzii în câteva locuri din oraş unde s-au întregistrat deja accidente. Patru braşoveni s-au ales cu leziuni grave iar alţii au scăpat doar cu răni uşoare după ce au fost surprinşi de maşini în timp ce traversau neregulamentar strada

Gardurile vor împiedica traversarea străzii în câteva locuri din oraş unde s-au întregistrat deja accidente. Patru braşoveni s-au ales cu leziuni grave iar alţii au scăpat doar cu răni uşoare după ce au fost surprinşi de maşini în timp ce traversau neregulamentar strada .
Comisia de circulaţie a decis la ultima şedinţă să monteze garduri care să blocheze accesul facil al trecătorilor prin locurile intens circulate unde nu există treceri de pietoni. O asemenea situaţie este în cartierul Craiter, unde marţi s-a petrecut un accident mortal.
O femeie a trecut strada prin dreptul unui magazin din zonă, aflat la mai puţin de 100 de metri de trecerea de pietoni. Un autobuz a spulberat-o pe braşoveanca imprudenta, care n-a mai avut nicio şansă. A doua zi, municipalitatea instala un gard care să-i oblige pe pietoni să parcurgă cei câţiva metri până la semafor şi să traverseze regulamentar strada.
Poliţiştii au şi o statistică referitoare la accidentele petrecute din cauza celor care nu au traversat regulamentar ori chiar mergeau pe şosea.
Aceleaşi motive au condus la producerea altor 6 accidente, din fericire cu urmări mai puţin grave.
Accidente mortale s-au petrecut şi pe trecerile de pietoni iar comisia de circulaţie a decis să ia măsuri şi în aceste cazuri.
Încă de la începutul anului trecut s-au amenajat treceri de pietoni inteligente ori s-au montat semafoare la unele treceri la care s-au petrecut asemenea accidente. La trecerea de pietoni de pe Calea Bucureşti, unde s-a produs vineri cel mai recent accident mortal, va fi instalat un semafor cu buton.

Vifor Rotar

 

COMENTARII