Generalul Radu Theodoru prezintă de ce Vexler rămâne doar o piatră, ...

Generalul Radu Theodoru prezintă de ce Vexler rămâne doar o piatră, nimic mai mult decât un bolovan, ca și bolovanul de Vexler.

0 79
Pentru Primul Razboi Mondial nu exagerez daca spun ca exista monumente in marea majoritate a comunelor si oraselor din Romania (Tara Romanesca, Moldova,iar in Ardeal ,mai ales… unguresti!!) si exista si cateva monumente pentru aliatii nostri rusi. A accepta un monument special pentru evrei, carora le apreciem pios suprema jerta, respectiv a celor care au dat dovada de simt cetatenesc si dragoste fata de Romania, un monument separat e o gresala si o lipsa de respect.
 E o gresala pentru ca:
1) evreii care au luptat, au fost raniti si au murit erau tot  cetateni romani si nu aliati carora sa le recunoastem si sa apreciem sacrificiul ca aliati, ei ca si romani aveau datoria fata de tara de a o apara!
2) monumentele ridicate sunt pentru toti cetatenii romani indifetent de etnie sau religie si nu s-au ridicat pe criterii de etnie sau religie si ar fi absurd un asemenea demers.
3) monumentul special pentru evrei nu va fi privit decat ca o vanitate si mai ales ca un refuz al evreilor de a se considera in primul rand romani si pe urma evrei. Inseamna ca Romania nu reprezinta nimic pentru ei si va alimenta un antisemitism difuz , vor fi direct raspunzatori. Cand cultivi segregatie rasiala si religioasa, nu poti culege decat furtuna. Cand furtunile s-au abatut asupra evreilor s-au datorat tocmai lipsei lor de tact, arogantei si vanitatii si au platit. Cine nu invata din greselile istoriei le va repeta.
4) monumentul special pentru evrei ar dovedi ca evreii se considera speciali, ca au facut servicii României si ca nu sunt romani.
Nu vreti d-le Vexler sa ca platim si compensatii?

Un asemenea monument este o lipsa de respect:
1) in primul rand fata de evreii, cei majoritari, care au inteles sa si faca datoria de cetateni si de romani. Acesti evrei indiferent daca erau sau nu religiosi au ales inainte de a fi evrei sa fie romani, ei au luptat ca romani, sub drapel romanesc.  Un asemenea monument ar fi o insulta pentru ei. Evreii din Romania care au luptat in Marele Razboi aveau drept tara Romania si pentru ea au luptat si murit ca cetateni romani si nu evrei apatrizi. Evreii care au murit nu au fost mercenari, voluntari sau aliati ca sa merite un monument. De ce ii insultati cu un asemenea gest care le pune la indoiala dragostea fata de Romania? Nu va e rusine de acesti cetateni romani de origine evreiasca? De ce ii considerati niste neica nimeni, fara de tara, cum va dovediti dvs. d-le Vexler?
2) e o insulta fata de evreii de azi carora prin acest monument li se pune la indoiala cetatenia de romani si sunt tratati ca si cum ar fi israelieni,germani, americani, dar nicidecum ce sunt romani evrei si nu simplu evrei. Ei sunt cetateni romani si pe urma evrei, nu sunt doar evrei chiar daca vrea Vexler sa se considere…abia apoi cetateni romani.
3) e o insulta fata de toate minoritatile din Romania, cetateni romani care au luptat si murit in Marele Razboi, ca si romanii si care impart aceleasi monumente ale nemuririi, cu romanii.
4) e o insulta fata de Romania, fatza de legile romane si internationale care interzic apartheidul si segregarea cetatenilor.
5) e o insulta la adresa lui Dumnezeu pentru ca toti care au murit pentru tara lor, limba lor (evreii care au murit d-le Vexler vorbeau si gandeau romaneste si nu altfel!),pentru pamantul lor, familia si credinta lor si sunt cu totii egali in fata lui D-zeu.
6) e o insulta la adresa tolerantei pe care aceasta tara a aratat-o dealungul vremurilor fata de generatii intregi de evrei prigoniti si haituiti in Europa carora le-a oferit, la cerere lor, o casa, o cetatenie si o patrie pe care nu o aveau.Iar evreii pamnteni,mai ales,erau mandri de aceasta!

Inteleg ca sunteti Vexler Fără de Țarăin ciuda faptului ca aveti cetatenia romana si probabil israeliana, dar nu ar trebui sa insultati si sa va bateti joc de evreii care chiar s-au considerat romani, au luptat si murit pentru Romania. Faptul ca nu aveti tara se datoreaza cretinismului dvs de a va considera doar evreu, Daca nu va considerati roman sau israelian nu aveti cum sa aveti tara, sunteti evreu si atat. Adica sunteti…un Nimeni si asa se explica de ce aveti nevoie de un Monument…”separt”!
Nu evreii decedati sau raniti in Marele Razboi au nevoie de un Monument separat pentru ca e tara plina de Monumente de cinstire, unde se regasesc, alaturi de camarazii lor romani. Ei au „Monumente” in inimile tuturor romanilor , care nu fac, ca dvs. d-le Vexler Fara de Țară, o segregatie pana si in moarte, ci dvs. aveti nevoie de un Monument. Monumentul este pentru dvs. ca sa le aratati conationalilor dvs.,evrei care nu va impartasesc ideile, cine sunteti, ce „antiroman” sunteti si ca vreti un Monument unde sa scrie,despre rolul evreilor si cu litere mari Vexler.

Un Monument care e doar piatra si nu dragoste, pietate si spirit viu in inimile, mintile, amintirile, in mostenirea romanilor; un monument care nu are cum sa dureze,nu are cine sa-l ingrijeasca, cine sa-l faca „gradina de flori” si loc de reculegere. Puteti da sute de legi ca vor ramane doar o piatra,  nimic mai mult decat un bolovan ca si bolovanul de Vexler.

Dragostea fata de eroii Romaniei, indiferent de etnie, religie nu se gaseste in monumente, ci in ADN-ul neamului, a celor care vor veni dupa noi. Monumentele ca si oamenii se duc, se pierd in negura vremurilor, ramane in schimb dragostea si respectul fata de toti care au trait,muncit,luptat si murit pentru Romania si care au un loc in anima noastra, nu un monument, o bucata din sufletul nostru.Si evreii romani se vor bucura vesnic de asemenea sentimente ale natiunii !

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.