Glume de doi bani, dar… așa spargem România in 4 vânturi, cu...

Glume de doi bani, dar… așa spargem România in 4 vânturi, cu patriotul Boc în pol position!

0 45
Mai multe localități și consilii județene din Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița vor lansa, până în 15 ianuarie 2019, o asociere numită „Provincia Transilvania de Nord”, scopul fiind consolidarea statului prin dezvoltarea economică a zonei, transmite Mediafax.
Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, inițiatorul ideii, a declarat că „Provincia Transilvania de Nord” (o alta „dambla„, o alta provincie !!) nu își propune să fie un proiect cu tentă politică. Păi nu?
”Vom lansa până în 15 ianuarie 2019 Provincia Transilvania de Nord, o asociere a președinților de consilii județene de la Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Bistrița-Năsăud, a primarilor municipiilor reședință de județ de la Baia Mare, Satu Mare, Zalău și Bistrița, alături de primarii de orașe și municipii din cele patru județe.
Scopul este consolidarea statului român prin dezvoltare economică a zonei, o orientare spre competivitatea globală. Nu dorim să apărem ca o replică a Alianței Vestului, nu suntem un proiect cu tentă politică, ne dorim doar…dezvoltarea Transilvaniei de Nord. Prin acest demers nu ne dorim să avem o relevanță doar la nivel regional sau național, ci să construim ceva bun și pentru Europa și să sprijinim demersul european de a aduce, de exemplu, Ucraina, mai aproape de stabilitate și echilibru”,
 a spus Cherecheș.
Potrivit acestuia, nu va exista o structură în care cineva va fi numit președinte, ci va fi o structură colegială în care se va urmări ca proiectele discutate să fie lansate în dezbatere publică timp de două săptămâni, iar oricine va avea un punct de vedere se va putea exprima prin vot, printr-un sistem informatic.

”Lansarea Provinciei Transilvania de Nord va avea loc la București, după care va urma o altă lansare la Bruxelles”, a precizat Cătălin Cherecheș.
Auzind de aceasta trancaneala interjudeteana,  aflam ca … recenta  plecare in Maldive a sefului de la VRANCEA impreuna cu seful de la Tiliorman si cu unul Mare de la TULCEA, se leaga de o intalnire cu descurcaretul constantean RADU MAZARE, să o „puna” de o Trilaterala de „dezvoltare” pe filirera promovarii  unui hub turistic foarte TARE, cu tari de mare cautare in domeniu: Grecia, Israel, Turcia, Iordania, Egipt.
Dece adică, doar cu Occidentul, ce coalitia Vestului si nu si a …SUD Estului ? Doar astia din Moldova încă nu faceau nimic, daca nu-i scotea din anonimat ideile si initiativele altui frustat: „Marian Oprisan .
Dar „Ultima pleashcă” pusa la cale, ar fi o initiativa cu …Moldova si Ucraina a primarului Iașului, cel exclus din PSD… Adica noi de ce nu? Sunt de fapt, vechile regiuni trasfrontaliere, promovate cu turbare de catre ve chiul udmr, care gasisera o portitza la Cotroceniul lui Constantinescu… Cu Isarescu lucrurile sunt mai clare: el este în multilaterale de la inceputuri!!
(ddr)
Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.