Gonacii comuniști, urmașii unor „profi” de socialism știintific, fugăresc fantome prin istoria...

Gonacii comuniști, urmașii unor „profi” de socialism știintific, fugăresc fantome prin istoria țării!!

0 88

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ” Elie Wiesel ” compromite din nou buna intentie a autoritarilor Statului Roman de a finantza un Institut – fie el si  sinecura – dedicat, vezi Doamne, eforturilor de studiere a unui Holocaust care nu a fost in Tara Mea si a prietenilor mei Evrei, multi oameni de toata isprava.  Si o face tot antiromaneste!

Un neispravit p0litic care cauta cu lumanarea inca un prilej de a fi injurat si a se baga in seama, îşi exprimă dezacordul (auzi tupeu!) faţă de editarea unor timbre omagiale in Anul Centenarului Unirii în care sunt ilustrati  Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române si marele stalp ardelean al Marii Unirii, Aexandru Vaida Voievod.

„Comunicatul de presă al Romfilatelia despre emisiunea de mărci postale „Făuritori ai Marii Uniri (I)” face menţiunea despre un timbru cu valoarea nominală de 2,50 lei ilustrat Miron CristeaInstitutul „holocaustului” apreciază că Centenarul României Mari trebuie să fie in principal  anul promovării valorilor de înţelegere, dialog şi colaborare între majoritatea românească şi minorităţile etnice. În acest context, nu avem cum să ne explicăm faptul că Romfilatelia a recurs la editarea acestui timbru”, se arată în comunicatul Institutului ‘Elie Wiesel’.

Potrivit acestor „gonaci” comunisti fugarind fantome  prin istoria tarii in frunte cu fostul „dascal”comunist  Alexandru Florianfiul unui profesor de socialism stiintzific  apreciaza absolut fals ca: ” există două momente grave în activitatea publică a lui Miron Cristea, care au adus atingere atât României cât şi populaţiei evreieşti’: Circulara nr. 2602/21.09.1916 împotriva României. Noul duşman care râvneşte în chip atât de păcătos la ştirbirea şi stricarea hotarelor patriei noastre (probabil Ungaria, n.n.)”. Menţionăm că în această perioadă a Primului Război Mondial, Miron Cristea era Episcopul Caransebeşului.

În 1938, Guvernul prezidat de patriarhul Miron Cristea cica a elaborat metodologia de aplicare a Decretului-Lege nr. 169/21.01.1938 privin revizuirea cetăţeniei. În urma aplicării acestui Decret-Lege, 225.222 de evrei şi-ar fi pierdut cetăţenia română, respectiv 36% din totalul populaţiei evreieşti’„, precizează sursa citată.

De asemenea, directorul Institutului menţionează că un alt timbru îl reprezintă pe Vaida Voievod, ”cel care în 1935 a militat să impună principiul”numerus valachicus” (numerus clausus) în administraţie”… „Acest demers a atras excluderea sa din PNŢ, iar în martie 1935 înfiinţează alături de alte grupuri de extremă dreapta ‘Frontul românesc”, se arată în comunicat. 

COMENTARII