Gripa a internat 3 persoane la Judeţean şi peste 30 la Infecţioase

Gripa a internat 3 persoane la Judeţean şi peste 30 la Infecţioase

Dr. Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă îi roagă pe braşoveni să înţeleagă partea de prevenţie, să vină un singur aparţinător la bolnav, iar dacă au simptomatologie de viroze să încerce să nu ajungă la spital.

Valul de gripă a impus măsuri de restricţie şi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unde sunt internate trei persoane bolnave de gripă internate.

Reprezentanţii spitalului spun că cei trei pacienţi au venit la Spital din cauza altor boli.
Pentru că prezentau semne de gripă, li s-au făcut şi testele rapide, confirmă dr. Marius Leonte, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov

Primele măsuri care s-au luat au fost cele de restricţionare a vizitelor în spital pentru două ore, între 15.00 şi 17.00.

Medicul Leonte îi roagă pe braşoveni să înţeleagă partea de prevenţie, să vină un singur aparţinător la bolnav, iar dacă au simptomatologie de viroze să încerce să nu ajungă la spital.
Papucii de unică folosinţă, pentru care se plătea, sunt acum distribuiţi gratuit, după ce spitalul a primit o adresă din partea DSP.

Dacă la Spitalul Judeţean sunt internaţi doar 3 bolnavi de gripă, numărul celor internaţi pentru aceleaşi simptome la Spitalul de Boli Infecţioase a depăşit 30.

Vifor Rotar

COMENTARII