Gripele bat în retragere la Braşov, dar pericolul rămâne

Gripele bat în retragere la Braşov, dar pericolul rămâne

0 52

Potrivit autorităţilor din domeniul sanitar, vârful îmbolnăvirilor a fost în luna decembrie iar în ultima săptămână au fost confirmate 111 cazuri de gripă

Potrivit autorităţilor din domeniul sanitar, vârful îmbolnăvirilor a fost în luna decembrie iar în ultima săptămână au fost confirmate 111 cazuri de gripă. În general, braşovenii cu risc de îmbolnăvire s-au vaccinat pentru că în depozite au rămas doar 1000 de doze nedistribuite.
În săptămâna 7-13 ianuarie, datele oficiale ale Direcţiei de Sănătate Publică obţinute de la spitalele care au confirmat prezenţa gripei arată un număr de 111 cazuri noi.
Totuşi, numărul este în scădere. Dr. Lavinia Buvnariu – director executiv DSP Braşov, spune că nu este carantină în spitale, unde s-au luat doar măsurile de prevenţie – reducerea orelor de vizită şi s-a evitat contaminarea.Medicii recomandă vaccinarea populaţiei în continuare, mai ales pentru categoriile cele mai vulnerabile.
La nivelul judetului Brasov s-au primit 20.060 doze vaccin care au fost distribuite catre unitatile sanitare cu paturi din judet, Ambulanta, DGASPC, DSS Bv si medicii de familie in vederea vaccinarii antigripale a populatiei cu risc de a contracta boala. Până în ultima zi a anului trecut au fost vaccinate cu vaccin gripal sezonier un numar de 18.893 de persoane.
În afară de gripă s-au înregistrat de această dată creşteri ale numărului de alte infecţii ale căilor respiratorii, în număr de 1478, şi 308 pneumonii. La nivel național s-a înregistrat astăzi al 14-lea deces din cauza gripei.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.