Grupul de Dialog Social înzestrat de Silviu Tache Brucan

Grupul de Dialog Social înzestrat de Silviu Tache Brucan

1 92

Cine nu a auzit de Grupul pentru Dialog Social (GDS), sigur are mari scăpări. Conform celor care doresc o prioritate absolută in domeniul societătii civile pentru Grupul de Dialod Social,  GDS ar fi prima organizație non-guvernamentală „liberă”, inființată în România exact la cateva zile de la declansarea Revoluției și a tutror evenimentelor din acele zile de final al Regimului Ceaușescu, pe data de 31 decembrie 1989.
Printre cei care au nășit noua structură este cunoscutul bolșevic Siviu (Tache) Brucan (Saul), în foto alături de vestitul Soros, afalt intr-o vizită la București imediat după Revolutie.

Principalul vector al Grupului pentru Dialog Social este publicația Revista 22.

În actul de constituire se afirmă: ”Grupul pentru Dialog Social este un grup independent, strict informal, care nu se subordonează nici unei grupări politice și care refuză orice colaborare cu cei care au susținut vechiul regim. Declarăm explicit: nu vrem să fim un centru de putere, ci un centru de influență. Pe cont propriu, fiecare membru al Grupului are dreptul la propriile sale opțiuni și orientări politice, care nu afectează însă în nici un fel statutul și orientarea Grupului…” Căt s-au ținut membrii și asociația de acest deziderat am vazut. Vărful independenței actiunilor si mai ales al susținerii și al neparizanatului s-a devoalat in perioada Regimului Băsescu.

Iata „LISTA” aprobată de cunoscutul ideolog comunist Take Brucan cuprinzand membrii fondatori ai GDS (Grupul de Dialod Social) pentru care a fost pregatit la cheie un sediu exceptional acordat gratuit pe Calea Victorieii Victoriei la nr. 120, Sector 1.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

  1. Nu inteleg de mai scrieti articole despre acest JIDAN JEGOS pe care Ceausecu nu l-a executat fiindca a fost agend KGB. Am fost coleg de scoala cu unul din fii lui si am intrat in casa lor. Fiul cel mare al bosorogului o regula pe sora-sa.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.