Mitul dezastrului moștenit de liberali – Guvernatorul BNR le dă peste nas...

Mitul dezastrului moștenit de liberali – Guvernatorul BNR le dă peste nas lui Orban și Iohannis cu privire la starea economiei

1 54

Mugur Isărescu a făcut declarații surprinzătoare astăzi la BNR, el arătând că economia României nu este nici în prăpastie, nici pe marginea ei, contrazicând astfel declarațiile alarmiste ale lui Orban și Iohannis

 Banca Naţională a României (BNR) a scăzut de la 4,2% la 3,8% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a coborât, de la 3,4% la 3,1%, prognoza pentru decembrie 2020, ceea ce arată o stare bună a economiei care invalidează sperietorile pe care Guvernul Orban și Cotroceniul încearcă să le agite.
Mai mult, economia României nu este ”nici în prăpastie, nici pe marginea ei”, a anunţat guvernatorul BNR în cadrul unei conferinţe de presă.

Mugur Isărescu

Pe de altă parte, Isărescu a declarat că BNR se va înţelege cu noul Guvern asupra politicii fiscale.

În august, BNR a menţinut la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi a crescut, de la 3,3% la 3,4%, prognoza pentru decembrie 2020.
Totuși, Isărescu a a atras atenţia că cea mai mare parte a creşterii economiei este bazată pe consum, iar cererea nu are o creştere sustenabilă.

”Nu suntem nici în prăpastie, nici pe marginea ei. Însă, cea mai mare parte a creşterii economice este bazată pe consum. Cererea şi-a menţinut ritmul crescut de creştere, iar această creştere nu este la un nivel sustenabil”, a avertizat Isărescu.

Isărescu spune că va ajunge la o înţelegere cu noul Guvern în ceea ce priveşte politica fiscală: ”Ne vom înţelege cu noul Guvern pentru a nu avea o politică fiscală discreţionară. Vom analiza măsurile avute în vedere în domeniul salarial, acestea fiind foarte importante”, a spus guvernatorul.

 Marius Holdean.
Sursa: Lupul Dacic

COMENTARII

  1. Acest JIDAN IMBECIL impreuna cu NAZISTUL si JIDANII BOZGORI, GRECI, ARMENI si autohtoni nu vor ,mai mari pensiile si salariile si vor vinde bogatiile tarii pe nimic fotbalistului victor orban din ungaria.
    Daca nu era PSD economia nu avansa. Isarescu este on TRADATOR impreuna cu NAZISTUL si ALOGENII din toate partidele.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.