Guvernul Dăncilă le-a majorat indemnizațiile foștilor deținuți politic cu 75% !!

Guvernul Dăncilă le-a majorat indemnizațiile foștilor deținuți politic cu 75% !!

1 40

Bugetul.ro, l-a intrebat chiar de președintele Asociației Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR), Octav Bjoza, ce părere are despre controversata reclamă „eMag – libertate versus comunism” -, în care apare filosoful Mihai Șora, un personaj care a colaborat la greu, în regimul comunist, chiar direct cu  Ana Pauker, după cum a relatat presa din România. Nu mă pot pronunța, pentru că nu cunosc trecutul respectivei persoane. Dacă este așa cum semnalează presa, sigur că nu putem agrea. 
Dar rețineți un lucru: noi ne-am iertat călăii, dar nici nu ne-am gândit vreo clipă că legile țării și cei care au continuat să dețină puterea după evenimentele din Decembrie 1989 vor avea grijă de călăii noștri, să-i ocrotească, să le dea pensii de două, trei ori mai mari decât ale victimelor”, a declarat Octav Bjoza.
Apoi, președintele AFDPR a dezvăluit că Guvernul Dăncilă le-a majorat indemnizațiile foștilor deținuți politic cu 75%, de la 400 la 700 de lei (pentru fiecare an de suferință), de la 1 august 2019. „Da, acum contestarile  sunt culmea! Până în 2014, pentru un an de detenție primeam 200 de lei, dar nota bene: la un moment dat, pensia mea de inginer, cumulat cu reparația de la deținuți nu făcea cât indemnizația unui revoluționar cu rol determinant, categoria nou-creată după 25 de ani, care ia în mână 2.810 lei pe lună. 
În 2014, fostul pesedist V. Ponta ne-a dublat de la 200 la 400 de lei și acum, de la 1 august, Guvernul Dancila de la 400 la 700 de lei – 75%”, Octav Bjoza.

COMENTARII

  1. Bine,bine,dar Sora este doar Mumia din fereastra,
    sa stie bine Postasul lui SOROS ,unde aduce banii…
    neo-democratiei marxiste de tip nou!
    Cum ar zice von Klaus:sa re-construim …Romania normala „”
    cand El era Ispector General Scolar!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.