Guvernul Romaniei nu are curajul să dea replica cuvenită agresivității Ungariei !!

Guvernul Romaniei nu are curajul să dea replica cuvenită agresivității Ungariei !!

0 59
Parlamentul ungar a adoptat pana la urmă o lege oarecum controversată care sporește controlul guvernamental asupra  controlului organizațiilor neguvernamentale care beneficiază de finanțare externă, proiect criticat de Uniunea Europeană  și care vizează în mod special organizațiile susținute de miliardarul american George Soros,
Legea propusă de premierul Viktor Orban prevede că ONG-urile care beneficiază anual de finanțări externe de peste 7,2 milioane de forinți (23.400 de euro) trebuie să se declare explicit drept „organizații susținute din străinătate”.
A doua zi după adoptarea acestei legi, Germania și-a exprimat „marea îngrijorare” după adoptarea de către Ungaria a unei legi care înăsprește controlul asupra ONG-urilor ce beneficiază de fonduri străine !
Jurnalistul Dan Tanasa scrie pe blog-ul său despre acest subiect pe care puterea de la București nu l-a băgat în seamă „ca de altfel pe  multe alte subiecte de interes geostrategic”.
„Cum era de așteptat, România nu a avut absolut nicio reacție pe acest subiect. Bucureștiul a ales să nu reacționeze, dovedind încă odată lipsa crasă a oricărei viziuni în privința relației bilaterale cu Ungaria…sau cu ONG-urile destabilizatoare ale politicii interne!!
Cum ar fi trebuit să reacționeze Bucureștiul?
 Un exemplu de reacție ar fi putut fi adoptarea unui proiect legislativ în oglindă. Liderii politici de la București, fie ei de stânga sau de dreapta, ar fi trebuit să-și amintească de proverbul românesc „Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”. Adoptarea acestei legi controversate de către Parlamentul de la Budapesta, la propunerea Premierului Viktor Orban, ar fi trebuit să nască o reacție absolut firească a Parlamentului de la București care să adopte, în oglindă, un proiect similar prin care să scoată la lumină finanțările de zeci de milioane de euro anual pe care Budapesta le acordă unor ONG-uri din România!!!.
Mascate sub forma unor contribuții financiare menite să garanteze conservarea și afirmarea identității naționale a comunității maghiare din România, fondurile sunt utilizate în fapt exclusiv pentru propagandă șovină, iredentistă și separatistă, Viktor Orban însuși fiind un promotor activ al revizionismului .
De altfel, în ultima perioadă, Budapesta a devenit din ce în ce mai agresivă, nu doar la nivelul declarațiilor, ci și la nivelul alocărilor bugetare pentru propaganda revizionistă din Transilvania.
Dacă am fi avut un Parlamentul format din oameni politici cu coloană vertebrală sau dacă România ar fi avut lideri politici, s-ar fi impus așadar adoptarea unui proiect legislativ similar cu cel adoptat de Parlamentul Ungariei, prin care opinia publică românească să afle care sunt ONG-urile care încasează bani din Ungaria. Tot un astfel de proiect legislativ ar trebui să clarifice dacă Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) încasează fonduri din Ungaria și care este nivelul acestor fonduri. Ce anume se face cu acești bani trimiși de Ungaria unor ONG-uri din România știm deja.”, a scris Dan Tanasă.

COMENTARII