Handbal : două echipe de junioare de la Corona Brașov s-au calificat...

Handbal : două echipe de junioare de la Corona Brașov s-au calificat la turneele finale ale Campionatului Național

0 105

Echipele de junioare de la Corona Brașov confirmă şi în acest sezon. Ca şi anii trecuţi, Corona este deja o prezenţă obişnuită la turneele finale. După ce junioarele III au câştigat, de curând, titlul de campioane, în acest week-end, junioarele II şi junioarele V s-au luptat pentru un loc la turneul final, pe care l-au şi obţinut.

Junioarele II (foto), antrenate de Vasile Curițeanu și Eugen Ciulei au învins duminică, în jocul decisiv, pe LPS Brăila, scor 23-19 (16-8). Aceasta a fost a patra victorie a Coronei în turneul de la Mediaș, după cele cu LPS Viitorul Pitești 25-21 (13-9), CSS 2 Baia Mare 22-15 (11-6) și Tonic Crișul Sântandrei 27-19 (17-6), singura înfrângere venind în partida cu CSM București, scor 13-21 (5-9). „A fost un turneu semifinal puternic, cu patru echipe care au emis pretenții la calificare: CSM București, Baia Mare, Brăila și noi. Ne-am calificat meritat. Sunt mulțumit total doar de primele două reprize făcute cu Crișul Sântandrei și în meciul decisiv cu LPS Brăila. Trebuie ca până la turneul final să câștigăm constanță în joc și să eliminăm oscilațiile din timpul partidei. M-am gândit că acest sistem de turneu semifinal, cu grupe de șase echipe din care merg mai departe două, s-ar putea să fie mai greu decât chiar un turneu final și așa s-a întâmplat. Sperăm să facem o figură frumoasă la turneul final, pentru că echipa a arătat că are valoare la acest meci”, a declarat Vasile Curițeanu, antrenorul junioarelor II de la Corona. Turneul final al Campionatului National de junioare II va avea loc între 30 mai și 3 iunie, la Comănești, alături de Corona urmând să lupte pentru medalii, CSM București, Chimia Râmnicu Vâlcea, CS Marta Baia Mare, Olimpic Târgu Mureș, CSȘ Tulcea, CSȘ 2 București și Transilvania Brașov.

Parcurs perfect pentru junioarele V

Tot în acest weekend, echipa de handbal junioare V de la Corona Brașov s-a calificat în turneul final al Campionatului Național, după un parcurs perfect în turneul semifinal, desfășurat la Baia Mare. Micuțele handbaliste antrenate de Mihaela Adam, au reușit patru victorii la scor, în tot atâtea meciuri, trei în grupele competiției și una în finala de clasament: Corona Brasov – CSS Viitorul Cluj Napoca 10-0 (neprezentare), Corona Brasov – CSS Odorheiu Secueisc 34-13, Corona Brasov – CSS Zalau 26-7, Corona Brasov – Transilvania Brasov 30-9. „Fetele au jucat foarte bine, și-au dorit foarte mult să ajungă în turneul final, acesta fiind obiectivul nostru însă de la începutul sezonului. Am avut tot sprijinul clubului și al părinților și au progresat ușor, ușor. La turneul final s-au calificat 16 echipe, care vor fi împărțite în două grupe de câte 8, iar meciurile nu vor avea scor. Va fi un festival și o bucurie pentru fetițele noastre, o răsplată pentru munca lor de până acum. Vreau să mulţumesc şi colegei mele Anişoara Marcu din a cărei grupă am avut jucătoare la acest turneu”, a spus Mihaela Adam, antrenoarea junioarelor V de la Corona. Turneul final la această categorie de vârstă se va juca tot în perioada 30 mai – 3 iunie, în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea.
D.D.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.