Handbalistele de la Corona, victorie cu emoții : Corona – U Cluj...

Handbalistele de la Corona, victorie cu emoții : Corona – U Cluj 33-30 (19-14)

0 53

În cadrul etapei a 8-a a Ligii Naționale de handbal feminin, Corona Brașov a jucat acasă cu lanterna roșie a campionatului, U Cluj, echipă care nu avea la activ nicio victorie în 7 runde! Ținând cont de multele locuri în clasament care despart cele două echipe, lumea a așteptat, firesc, o victorie clară a favoritelor, care, cu numai câteva zile înainte câștigase meciul din cupele europene, cu valoroasa echipă spaniolă Bera Bera. Începutul meciului părea că se înscrie în cursul așteptat de fanii Coronei. Echipa Brașovului a luat pe cont propriu prima repriză și s-a distanțat progresiv : 4-2, 5-3, 7-5, 13-8, 18-11. Finalul primei părți a însemnat un timid semnal de alarmă, pentru că echipa oaspete a mai strâns scorul, cele două echipe intrând la pauză cu 19-14, pentru gazde.

În repriza secundă, rolurile s-au inversat. Chiar dacă echipa brașoveană a menținut distanța în prima parte a reprizei a doua, U Cluj a avut o evoluție crescătoare, odată cu trecerea timpului și a profitat de multe ratări ale gazdelor și de destule greșeli neforțate. În aceste condiții, oaspetele s-au trezit doar la un gol în spatele Coronei : 25-24 (min. 47), 29-28 (min. 54). Finalul a fost strâns, însă Corona a reușit să-l gestioneze foarte bine și a scăpat, după ceva emoții, în victorioasă : 33-30.

Pentru Corona Brașov au marcat : Târcă 9 goluri, Pavicevic 6, Neagu 6, Gomes 4, Ciuciulete 3, Buceschi 2, Bazaliu 2, Bucur 1.

Au jucat pentru Corona : Timoshenkova (Hosu, Popescu) – Neagu, Buceschi, Bucur, Bazaliu, Târcă, Pavicevic (Gomes, Pătuleanu, Gogârlă, Lopătaru).

Declaraţii după meci:

Ion Crăciun (antrenor Corona): ,,Am început bine dar din nefericire faptul că nu am avut toată echipa împreună o perioadă bună, a contat azi. Încerc acum să omogenizez grupul, să le integrez pe cele care au jucat mai puţin, iar asta ne poate da peste cap, pentru că tinereţea uneori joacă feste. Acum şi ele au văzut că în echipă joci atunci când eşti pregătit să intri, nu poate echipa să sufere pentru că cineva nu e în mână, cineva nu se simte bine sau cineva are încă probleme de pus la punct. Sperăm să trecem de asta şi, în primul rând, ele să înţeleagă unde au probleme pe care trebuie să le depăşească. Pe de altă parte, nu poţi ţine vârf de formă atât de mult timp, dar de asta sunt mai mulţi jucători la o echipă, să îi poţi schimba, să îi poţi simţi care este mai bine să intre în teren şi să joace. Dar la noi, în afară de asta, avem încă jucătoare care nu au jucat deloc în meciuri oficiale. Aşa că pauza asta vine numai bine, ca să punem la punct ce mai avem”.

Viktoriya Timoshenkova (Corona Braşov): ,,A fost un pic mi greu pentru noi, dar cumva era de aşteptat pentru că deja s-a acumulat ceva oboseală după meciul din Cupa EHF după care nu am avut prea mult timp să se odihnim. Dar este bine că am câştigat şi că am luat punctele. Nu a fost neapărat o lecţie că trebuie să fim mai atente, deşi ar fi putut părea asta, fiindcă în niciun caz nu ne-am tratat de sus adversarul, ci l-am respectat cum se cuvine”

Corona Brașov se află pe locul doi în Liga Națională, cu 21 de puncte, din 8 partide. Echipa brașoveană va juca sâmbătă, la San Sebastian, manșa a doua din turul secund al Cupei EHF. În tur, la Brașov, Corona s-a impus cu 35-30.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.