Hochei : Suedezul Kjell G. Lindqvist a revenit la Brașov

Hochei : Suedezul Kjell G. Lindqvist a revenit la Brașov

0 87

Deși hocheiul este încă în vacanță, încep mișcările de trupe, respectiv, transferurile, care să contureze efectivele, care să demareze luna viitoare pregătirile pentru sezonul oficial viitor. Bunăoară, Corona Brașov Wolves a reușit să-și asigure serviciile antrenorului suedez Kjell G. Lindqvist, pentru sezonul intern și internațional 2018-2019. Lindqvist a purtat discuții cu conducerea secției de hochei de la Corona Brașov, cele două părți ajungând la un acord final în această săptămână, materializat prin semnarea contractului pentru următoarele două sezoane.
Suedezul a mai antrenat la Brașov în sezonul 2012-2013/2013-2014 câștigând Campionatul Național și Cupa României și, de asemenea, a fost antrenorul principal al echipei României, reușind în 2015 să promoveze echipa noastră națională în Divizia I, grupa B.
În vârstă de 52 de ani, Kjell G. Lindqvist a antrenat, de-a lungul carierei, echipe din Suedia, Norvegia, Austria, Italia, Ungaria și România. Cele mai importante ligi europene în care a pregătit echipe sunt EBEL, (Salzburg) și Mol Liga, respectiv, Erste Liga (Miskolci, Corona și Ferencvaros).
În ultimele trei sezoane, suedezul a fost la cârma echipei maghiare Ferencvaros, reușind să o califice, de fiecare dată, în sferturile de finală ale Ligii Mol, respectiv, Erste Liga.
Emilian Cernica, președintele secției de hochei de la Corona Brașov, a declarat cu privire la acest lucru: ,,Greg Lindqvist a revenit la Brașov. Am vrut să îl aducem încă din sezonul trecut însă apucase să semneze cu Ferencvaros Budapesta. Este un antrenor pe care eu îl cunosc foarte bine și pot spune că este prietenul nostru, al meu. Îi cunosc stilul ca antrenor, este cel cu care am început performanța la Brașov și am mare încredere în el. Îi urez bun venit și sunt convins că va da randamentul pe care eu îl aștept”
D.D.

COMENTARII