Hungarismul explodeaza in anul Centenarului!! Va fi HAGI racolat pentru...

Hungarismul explodeaza in anul Centenarului!!
Va fi HAGI racolat pentru a antrena echipa Ungariei?

3 118
 
Budapesta plăteşte anual sume record,de peste 100 milioane de euro
pentru a „radicaliza” UDMR si pe maghiarii din Romania!! Se pregateste un conflict etnic?
 
Care este natura legăturilor din UDMR şi FIDESZ − partidul reinstalat in fortza  la putere în Ungaria? Câţi bani primeşte de la Budapesta  de când Kelemen Hunor este preşedinte al UDMR? Se stie, sub conducerea lui Markó Béla, relația dintre UDMR şi FIDESZ fusese una destul de rece. Însă după 2011, când Kelemen a devenit lider al Uniunii, firul de „subordonare” ce leagă cele două formaţiuni,care  s-a tot scurtat.
Acum, dupa victoria categorica in alegerile generale din Ungaria, influenţa FIDESZ asupra UDMR  a devenit mai puternică decât oricând, iar fondurile pe care guvernul de la Budapesta le pune la dispoziţia UDMR sunt la nivelul unui minister din Ungaria! Si asta inca din 2015, cand Hunnor Kelemen isi lauda schimbarea de macaz a relatiilor cu Fidesz. Noua conducere a „asociatiei” UDMR își justifica astfel „menirea” în fața propriului electorat. Atitudinea lui Kelemen nu era întâmplătoare. Potrivit ziarului ungar Népszava,  UDMR și FIDESZ semnaseră un acord prin care o fundație a UDMR pe nume Eurotrans (Eurotrans Alapítvány) primea dreptul şi (banii) de a „asista” autoritățile de la Budapesta în procesul prin care maghiarii  urmau să obţină cetăţenie ungară − proces care, în termenii FIDESZ, se numeşte renaturalizare.
Asa cum s-a dovedit anul acesta, 200
.000 de voturi din Transilvania s-au adaugat in Traista Guvernului  FIDESZ (Orban Victor) prin finanța UDMR pentru a-i consilia pe acei cetățeni români de etnie maghiară care doreau să depună dosar de dobândire a cetăţeniei ungare si sa voteze ca atare!.
La acea dată, deci in 2015 Guvernul condus de Viktor Orbán îşi propunea să „obțină”. .. un milion de cetățeni noi, iar rețeaua transilvăneană a UDMR urma să-i faciliteze atingerea acestui obiectiv.
După un an, la referendumul din 2016 privind cotele de migranți, datele oficiale ale Budapestei spuneau că numărul cetățenilor români care aveau şi cetățenie ungară trecuse de 500.000!! Potrivit site-ului Erdély Átlátszó, fondurile trimise de guvernul ungar către partenerii săi din România au crescut semnificativ după acordul FIDESZ-UDMR, la aproape 100.000 de euro anual ! Şi pentru că investiţiile în „conservarea identității maghiare” nu pot fi făcute în mod direct, majoritatea banilor au fost viraţi de ONG-uri controlate de guvernul ungar, fie bisericilor maghiare din Ardeal, fie, prin fundații ale UDMR, sau direct unor asociaţii, publicaţii ori evenimente culturale.
Da, in mod oficial  anul 2018 va fi anul  record de finanţare de la Budapesta: peste 100 de milioane de euro! În ultimele zile ale anului trecut, Guvernul condus de Viktor Orbán a adoptat o Hotărâre potrivit căreia mai multe organizații maghiare din România vor beneficia în 2018 de o finanțare-record (în comparaţie cu sumele alocate în anii anteriori), de peste 100 de milioane de euro.
Cea mai mare parte din această sumă va ajunge la Eparhia Reformată din Ardeal, căreia i-au fost promiși 26,78 miliarde de forinţi (peste 86 de milioane de euro).
Dar si Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia va primi 1,5 miliarde de forinţi (aproximativ 4,8 milioane de euro).
Un alt program important,anuntzat in Secuime si susţinut de guvernul Ungariei este destinat copiilor maghiari din Transilvania, care primesc burse anuale cu condiţia să aleagă linia de învăţământ în limba maternă. Programul este finanţat de Societatea pe Acțiuni Bethlen Gábor de la Budapesta (Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.), prin intermediul unui ONG cu sediul în Miercurea Ciuc, (Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége − RMPSZ). Programul se numește „În limba maghiară la obârșie” (Szülőföldön magyarul), iar bursa lunara este de circa 90 de euro/copil.
Printre alte destinaţii, 810 milioane de forinţi (circa 2,6 milioane de euro) vor fi alocaţi fundaţiei Mens Sana, care este deţinută de două parohii romano-catolice şi care operează si sustin inclusiv Academia de Hochei pe Gheaţă din Cârţa!! (judeţul Harghita). In paranteza fie spus, Cârţa este localitatea natală a lui Kelemen Hunor. Asa cum facea Ceausescu la Scornicesti si cum face Orban Viktor in comuna natala, guvernul Ungariei finanțează din 2016 clubul de fotbal FK Csíkszereda din Miercurea Ciuc și Academia de fotbal Székelyföldi Labdarúgó!!
La începutul acestui an, într-un articol-interviu publicat de cotidianul britanic The Guardian cu titlul „Obsesia nesăbuită a premierului ungar pentru fotbal”, Orbán declara că în 2018 va înființa mai multe academii de fotbal în regiunea cu majoritate maghiară din România.
Nu doar propagandistic, Marele Lider mai anunţa că Budapesta va aloca 9 milioane de euro Academiei care pregăteşte juniori în Miercurea Ciuc si ca il va plati pe Hagi cu un milion de euro pe an, daca va infiintza o Academie precum VIITORUL in Miercurea Ciuc, cu  care apoi  sa joace in campionatul maghiar! Si chiar sa-l castige!
(prof.Deak Andrei)

COMENTARII

 1. Pai ce facem cu „Patria a Priori”? Nu fura nimeni Ardealul,
  doar il ocupa politic si economic,de data asta…evitand greselile!!

 2. Ati inebunit ? Cum sa antreneze Hagi la Ciuc.chiar pentru un milion?!
  Eu cred ca nu s-ar duce nici la nationala lor…
  Si nu de altceva,dar este prea slaba in Europa! S-ar compromite!

 3. Vad ca Hagi s-a suparat pe toara lumea…pentru neselectionarea fiului sau!
  Pentru cate a facut in fotbalul romanesc,
  chiar si ca antrenor,eu cred ca merita sa-i acceptam acest capriciu!
  Ianis nu este fotbalist rau,are mari calitati tehnice!
  Dar ii lipseste cateva kilograme de …masa musculara nativa!
  Din pacate,este un „handicap” sportiv mportant pentru a conta
  ca mare jucator de lot national!