Imobile renovate cu inteligenta elvetiana la Brasov

Imobile renovate cu inteligenta elvetiana la Brasov

0 526

Doua unitati scolare din Brasov vor fi renovate cu tehnologii de constructii inteligente! Primaria Brasov a semnat joi impreuna cu ambasadorul Elvetiei in Romania, acordul de proiect pentru „Renovarea cladirilor municipale si a scolilor, utilizand tehnologii de constructii inteligente”

Doua unitati scolare din Brasov vor fi renovate cu tehnologii de constructii inteligente! Primaria Brasov a semnat joi impreuna cu ambasadorul Elvetiei in Romania, acordul de proiect pentru „Renovarea cladirilor municipale si a scolilor, utilizand tehnologii de constructii inteligente”.
Proiectul face parte din Programul de Cooperare Elvetiano-Roman vizand reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.
Excelenta Sa Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elvetiei in Romania, spera ca in urma negocierilor cu Uniunea Europeana sa obtinau fonduri suplimentare pentru alte proiecte. Au fost 23 de orase care au aplicat pentru acest proiect, a fost o competitie foarte dificila iar Brasovul a reusit sa intre intre cele patru castigatoare.
In urma cu doua saptamani municipalitatea a mai semnat la Bucuresti un alt acord to cu fonduri elvetiene pentru reabilitarea retelei de termoficare din cartierul Tractorul. Brasovul a reusit astfel sa romana alaturi de Cluj Napoca, Arad si Suceava in cursa pentru banii elvetieni. Expertii au decis ca cele 4 orase care au fost selectate inseamna ca au nevoie cel mai mult sa-si imbunatateasca mediul inconjurator, sunt orase care au populatie mare, problemele le stim cu totii cu energia termica, aproape toate orasele au acest proiect de reabilitare termica.brasov cultura
Prin acest proiect, Colegiul National de Informatica „Grigore Moisil” si Scoala Generala nr. 4 din municipiul Brasov vor fi reabilitate folosind cele mai moderne tehnologii care sa contribuie la cresterea eficientiei energetice, reducerea consumurilor de energie si a emisiilor de CO2. Dupa ce lucrarile vor fi finalizate se asteapta ca reducerile de CO2 sa scada cu 126 tone pe an iar economiile la energia consumata pentru incalzire sa scada cu 39% iar cea pentru energia electrica cu 29,4%.
Pe langa investitia propriu zisa – finantarea, municipalitatea castiga banii pe care ii acceseaza, locurile de munca si celelalte efecte benefice pentru municipiu Brasov, se reduc si niste cheltuieli care sunt suportate tot de la bugetul local, a spus George Scripcaru.
Bugetul total al proiectului de reabilitare a celor doua unitati scolare este de aproape 3 milioane de franci elvetieni din care contributia elvetiana la finantarea proiectului va fi de maximum 2.080.000 de franci. Restul va fi suportat de muncipalitatea brasoveana. Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la data semnarii acordului.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.