În 2018 au fost mai puţine accidente grave în judeţul Braşov

În 2018 au fost mai puţine accidente grave în judeţul Braşov

0 180

Cel puţin aşa arată datele oficiale furnizate de IJP; situația nu se datorează însă faptului că şoferii ar fi condus cu mai multă prudenţă, ci măsurilor luate de polițiști și de drumari

Cel puţin aşa arată datele oficiale furnizate de IJP; situația nu se datorează însă faptului că şoferii ar fi condus cu mai multă prudenţă, ci măsurilor luate de polițiști și de drumari.

În 2017, în judeţul Braşov au fost înregistrate 310 accidente grave, în urma cărora 62 de oameni şi-au pierdut viaţa, iar alţi 301 au fost răniţi grav.

În 2018, sunt înregistrate până acum cu 22 de accidente mai puţin, iar numărul persoanelor rănite grav a scăzut și el cu 25. Pe de altă parte, şi numărul celor decedaţi în urma accidentelor a scăzut cu 6 cazuri.

Autorităţile au o explicaţie pentru asta. Potrivit prefectului Marian Rasaliu, situaţia se datorează implicării directe a celor de la IPJ şi Drumuri Naţionale iar un exemplu este montarea parapeţilor, separatoarelor între benzile de circulaţie pe drumurile naţionale care străbat judeţul Braşov.
Separatoare de benzi au fost instalate pe DN 1, pe DN 11, pe drumul spre Valea Bogăţii. Vor mai fi montate şi pe DN 73, când vor fi finalizate lucrările de asfaltare.

Sigur aceste separatoare reduc accidentele de circulatie, dar rămân un paleativ față de numărul imens de decese de pe sosele.
In ultimii zece ani au murit aproape 1.000 (987) de persoane doar pe traseul București-Brașov. Dacă legatura cu capitala s-ar face cu o autostradă desigur că situția ar fi alta. De la ultima tentativă (2004) de realizare a investitiie au trecut 18 ani de promisiuni de la politicieni.
Poate că actuala tentativă de realizare (finalizare) a Autostrazii București – Comarnic – Brașov se va finaliza la termenul promis, finele anului 2025.

Vifor Rotar & Vlad T

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.