În atenţia lumii interlope – primăria lui Arsene, din Bod, scoate la...

În atenţia lumii interlope – primăria lui Arsene, din Bod, scoate la vânzare arme ,,second-hand”!? Nefolosite!

0 39

În urmă cu doi ani, spre bucuria infractorilor – aripa dură a oricăror mişcări ce doresc dărâmarea unui sistem legal, proiect iniţiat prima dată de Troţki în timpul revoluţiei bolşevice – tânărul corporatist de la M10 – fostul partid al Monicăi Macovei – a desfinţat Poliţia Locală.

Primarul Sergiu Arsene spune că a căutat o altă primărie care să le poată prelua, numai că nimeni nu poate face acest lucru, deoarece numărul de pistoale pe care le poate deţine o primărie depinde de numărul de poliţişti locali. În plus, armele sunt second hand şi se găsesc la magazine la un preţ de mai mic decât cel de inventar, la care le-ar putea vinde primăria.
Primăria Bod plăteşte chirie la armurier pentru că acesta păstrează armele, motiv pentru care edilul s-a decis să scape de acestea, numai că nu e atât de uşor pe cât pare.
Nemai având Poliţie, nu are rost să plătim chirie lunară unui armurier pentru lucruri pe care nu le mai folosim. Nimeni nu vrea să dea bani pe nişte arme vechi de vreo 9 ani. Încercăm să le donăm unor primării care au nevoie”, a declarat presei edilul din Bod.

Dacă nu vor găsi primării care să le poată accepta, Sergiu Arsene doreşte să le ,,doneze”. Eu zic că s-ar găsi nişte interlopi mai second-hand care să le accepte, cu condiţia să primească şi o taxă de protecţie în caz de autoflagelare.
Astfel printr+o Hotărâre de Consiliu Local se spune că
,,În dotarea individuală a Compartimentului Poliţiei Locală au fost 9 pistoale de autoapărare, arme neletale marca WATHER PP CL 10X22T cu seriile: B224684, B004680, B004681, B002203, B002205, B002211, B002213, B 002213, B001503,B001484 cu valoare de inventar de 14.310 lei şi 111 cartuşe calibrul 10X22T.
În urma reorganizării Aparatului specialitate al Primăriei comunei Bod aprobată prin HCL nr. 99- 14.10.2017 Compartimentul Poliţie Locală Bod s-a desfinţatiar armele din dotarea acestuia se păstrează într+un spaţiu special amenajat conform contractului de servicii se recomandă donarea armelor şi muniţiei conform dispoziţiilor legale în vigoare. Faţă de cele de mai sus, ţinînd seama de importanţa se
Hotărăşte
Art.!) Se aprobă vânzarea unor bunuri de natura obiectelor de inventar care s-au aflat în dotarea individuală a personalului Compartimentului de Poliţie Locală după cum urmează: 9 (nouă)pistoale de autoapărare + arme neletale, marca WATHER PP CL 10X22T cu seriile: B224684, B004680, B004681, B002203, B002205, B002211, B002213, B 002213, B001503,B001484 cu valoare de inventar de 14.310 lei şi 111 cartuşe calibrul 10X22T”.

Amintim că de la desfiinţarea Poliţiei Locale Bod, din anul 2017, armele stau în Braşov, la un armurier, iar primăria plăteşte chirie. „Conform procedurii şi conform legii, armele nu pot fi scoase din depozit decât în anumite situaţii. Walther este un pistol de autoapărare pe bilă de cauciuc. Este un pistol neletal”, a explicat pentru BZB Alexandra Micu, armurierul care păstrează armele şi muniţia Bodului.
Aşa cum am mai spus în total, sunt 9 pistoale de autoapărare, cu bile de cauciuc, neletale, marca Walther PP, fabricate în Ucraina. Pe lângă aceastea, în seif se mai află şi 111 cartuşe calibrul 10X22.
Păstrarea armelor si muniţiei la domiciliul sau reşedinţa deţinătorului se face în locuri special destinate, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate şi asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate. Procedura de casare a armelor neletale presupune prezentarea posesorului arme la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase. Acesta va depune şi arma în cauză, urmând ca poliţiştii specializaţi să efectueze procedura de casare”, a explicat ;i subcomisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.
Valoarea de inventar a armelor şi a muniţiei este de peste 14.000 de lei, însă din cauza vechimii de aproximativ 8 ani, şi a uzurii, acestea nu valorează mai nimic. Acum un astfel de pistol, lust la mâna a doua costă în jur de 3-400 de lei.

Arsene un primar #rezist cu leafă mărită de PSD
Merită amintit că deşi a fost mereu la protestele anti-PSD Sergiu Arsene este un apropiat atât al senatorului PSD Marius Dunca dar şi al primarului încă PNL George Scripcaru. Protestatarul bugetar nu a omis însă să+şi mărească lafa la limita maximă prevăzută de lege. Asta am povestit în 2018 în articolul:

PRIMAR BOGAT DE COMUNĂ SĂRACĂ
Azi, în plenul CL Bod, primarul Sergiu Arsene solicită un salariu de 8.550 lei, dar şi alte sporuri
Convocat pe data de astăzi, 25.01.2018, Consiliul Local din Bod are pe ordinea de zi, semnată de primarul Sergiu Arsene, printre alte puncte ce trebuiesc dezbătute, şi modificarea lefurilor angaţilor acestei instituţii. Deşi este un critic acerb al măsurilor luate de actuala guvernare, fostul director de sucursală de la Vodafone, devenit cu ajutorul platformei M10 al procurorului Monica Macovei, primar al comunei Bod, nu se sfieşte să solicite maximul legal conferit de lege pentru leafa sa şi a oamenilor aduşi de el şi promovaţi în ultimul an şi jumătate, deşi situaţia comunei Bod nu este printre cele mai strălucite comparativ cu alte localităţi braşovene.

Maximul permis de lege
Proiectul de Hotărâre ce urmează să fie supus aprobării Consiliului Local – unde, amintim, primarul Sergiu Arsene, are majoritatea alături de aliaţii săi – va fi cel mai probabil votat.
Astfel, pentru că deţine postul de primar, plecând de la salariul de bază minim brut de 1.900 de lei şi adăugând un coeficient de 4,5 – calculat de Primăria amintită, Sergiu Arsene va fi pus în plăcuta postură de a-şi aproba în curând o leafă de 8.550 de lei, lună de lună.
Mai mult, conform proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, invocând art. 16, aliniatul 2 din Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice coroborat cu articolul unic din O.U.G. nr. 91/06/2017 privind modificarea şi completarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, „se va acorda primarului un procent de 25% dacă Comuna Bod va semna unul sau mai multe contracte de finanţare europeană”. Bănuim că nu 25% din valoarea contractului, căci este ilegal, deşi nu reiese clar din decizie.
În cazul viceprimarului Gheorghe Bodean, salariul acestuia va ajunge la doar… 6.650 de lei, dar cu aceeaşi specificare de creştere cu 25% în cazul în care va semna – lângă primar sau în locul lui (!?) – unul sau mai multe contracte cu finanţare europeană.
Leafa secretarului Primăriei Bod poate ajunge la 4.180 lei dacă are gradul I, respectiv 6.650 de lei pentru gradul II.

Organigramă „de boieri”: multe departamente cu un singur angajat şi acela şef
Consilierul din cadrul Cabinetului Primarului va atinge o salarizare de 5.205 lei, în timp ce la Compartimentul Audit Public Intern, un asistent începător poate primi 4.370 lei, iar unul superior 5.915 lei.
Diferenţele la Departamentul juridic sunt situate de la minimul de 3.800 pentru un debutant până la 5.678 de lei pentru un consilier juridic superior. Un şef la Biroul economic urmează să primească 5.985 de lei, iar un simplu angajat 4.180 de lei. Leafa inspectorilor Compartimentului Achiziţii şi Investiţii variază între 3.800 de lei la un debutant şi ajunge până la 5.678 de lei. La Compartimentul Contabilitate sumele vor fi între 3.800 şi 5.678, cei de la Taxe şi Impozite vor primi până la 4.377 lei, inspectorii de la Resurse Umane ajung la 4.377 de lei brut, iar cei de la Casierie la maximum 3.594 lei brut.
Interesant este că la Gospodărirea Comunală, pentru funcţia de şofer leafa este de 3.076 de lei, iar un muncitor necalificat – precum femeia de serviciu – va încasa 2.839 de lei.
În ordinea propusă din actul ce va fi votat astăzi, sub semnătura lui Sergiu Arsene, firesc, după grila de salarizare pentru şofer şi femeia de serviciu este trecut şi Compartimentul de cultură şi sport, unde un angajat poate ajunge până la 3.549 de lei.
La Compartimentul Situaţii de Urgenţă, un inspector de specialitate va avea 4.377 de lei, iar la Compartimentul Agricol leafa pleacă de la 2.850 lei şi poate ajunge la 4.377 lei.
Ședinţa este convocată începând cu ora 18.00, la sediul Căminului Cultural al Comunei Bod. Merită amintit că numeroase departamente au un singur angajat şi acela şef.

Pentru cetăţeni primarul oferă…. impozite mai mari
Reamintim că, invocând faptul că, începând cu 2018, vor creşte cheltuielile cu asistenţa socială, cheltuielile cu iluminatul public cu 102% (contract nou, atribuit anul trecut, în mandatul său), dar şi intrarea în vigoare a OUG nr. 90/2017, prin care „s-au impus restricţii majore autorităţilor locale” şi astfel „trebuie să reducem cheltuielile de funcţionare cu 10%”(!?), primarul Sergiu Arsene a propus majorarea impozitelor percepute la Bod cu procente între 10 şi 20% (maxim permis de lege). Majorare aprobată de CL în ultima şedinţă de anul trecut, din 13 decembrie.

Iulian Rinder

N.A.
Între timp primarul şi-a mai aprobat o mărire de leafă. Fain sau ce?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.