În Braşov: bucurie la PNL, amânări la USR, tăcere stânjenitoare la PSD...

În Braşov: bucurie la PNL, amânări la USR, tăcere stânjenitoare la PSD şi uşoară dezamăgire la ProRomânia

0 74

Adunaţi în sediul formaţiunii, conducerea şi mai mulţi membrii PNL Braşov au urmărit rezultatele date de primele exit-poll-uri şi, indiferent de sondaj, candidatul susţinut de formaţiunea liberală, Klaus Iohannis, intră pe prima poziţie în turul doi, la o distanţă apreciabilă faţă de Viorica Dăncilă, candidatul susţinut de PSD.

Bucurie moderată la filiala PNL Braşov
La scurt timp după închiderea urnelor presedintele filialei judeţene a PNL a declarat că „Vrem să mulţumim tuturor românilor care şi-au exercitat dreptul de vot, indiferent că au fost în ţară sau străinătate. Este o prezenţă istorică la vot, este un rezultat pe care românii şi l-au dorit. Le mulţumesc celor care au fost alături de PNL şi de domnul preşedinte Klaus Iohannis şi îi îndemnăm ca în continuare să fie alături de noi, în turul doi”, a spus Adrian Veştea, preşedintele Organizaţiei Judeţene.

Amintim că Klaus-Werner Iohannis (PNL) a câştigat cu 41,3% – 114.224 de voturi, din voturile valabil exprimate Întrebat dacă votul din diaspora ar putea modifica situaţia estimată la exit-poll-uri, Veştea a precizat că „nu sunt în măsură să spun ce se va întâmpla cu votul din diaspora. Ce ştiu şi este sigur este faptul că a obţinut un scor istoric candidatul susţinut de PNL, iar pe această cale nu fac altceva decât să le mulţumesc celor care au fost alături de noi”. Pe plan local, doar repezentanţii PNL a fost singurul care a păstrat tradiţia primelor declaraţii după închiderea urnelor.

Tăcere stânjenitoare le PSD Braşov
Nici în timpul zilei si nici după închiderea urnelor senatorul PSD Marius Dunca nu a vrut să discute cu presa. Ieri jossemnatul a fost prezent în studioul emisiunii ,,Incorect Politic” cu Alexandru Petrescu. Realizatorul emisiunii a încercat în mai multe rânduri să-l contacteze pe Marius Dunca pentru a comenta cum s-a desfăşurat campania. Liderul PSD a refuzat orice dialog.
Cu atât mai mult aseară după ce organizaţia Braşov a obţinut un scor slab în sprijinul candidatului Viorica Dăncilă cu doar 15%, respectiv 41.453 de voturi mult chiar sub media obţinută de PSD pe ţară şi fără speranţă în faţa contracandidatului Iohannis pentru turul doi. Dăncilă s-a clasat a treia în opţiunile braşovenilor.

PRO România se aştepta la mai mult
Liderul organizaţiei PRO România Braşov, deputatul Mihai Mohaci ne spunea ieri, într-o discuţie pe platoul emisiunii ,,Incorect Politic” că şi-ar dori ca reprezentantul ,,Alianţa pentru un om” – respectiv Pro România – ALDE – să obţină un scor cu două cifre, cu alte cuvinte minim 10%. La Braşov însă Mircea Diaconu (Alianţa pentru un om – respectiv Pro România – ALDE) a obţinu 9,43% atrăgând 26.072 de voturi fiind destul de aproape de o surpriză ţinînd cont că nu avea în spate nici mari structuri de partid nici sprijul obsedant al #rezist din bula de lume a internetului.

USR vrea să-şi exprime un punct de vederea astăzi
Reprezentanţii Alianţei USR-PLUS din Braşov au anunţat că vor face astăzi declaraţiile politice. Amintim că la Braşov candidatul susţinut de aceştia, Ilie-Dan Barna (USR) a ieşit pe a doua poziţie cu 17,69% dintre voturi, respectiv 48.916 voturi. Cum USR a avut mereu un discurs radical la adresa adversarilor, nu sunt scutiţi acuma de ironii fine.
De exemplu găsiţi în TNR articolul ,,Bătut de Dăncilă, Barna va face turul filialelor USR, ca să râdă toți personal de el „

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.