În Braşov s-ar putea reînfiinţa patrulele şcolare

În Braşov s-ar putea reînfiinţa patrulele şcolare

0 72

Elevi cu uniforme ar putea dirija traficul în preajma unităţilor de învăţământ, în zona trecerilor de pietoni. Iniţiativa aparţine consilierului local Adrian Oprică iar proiectul de hotărâre va fi suspus votului în şedinţa de consiliul local din 25 aprilie

Elevi cu uniforme ar putea dirija traficul în preajma unităţilor de învăţământ, în zona trecerilor de pietoni. Iniţiativa aparţine consilierului local Adrian Oprică iar proiectul de hotărâre va fi suspus votului în şedinţa de consiliul local din 25 aprilie.
Pentru aplicarea proiectului de educaţie rutieră „Stop! Viaţa are prioritate!” sunt necesare parteneriate cu Inspectoratul Judeţean Braşov, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Poliţia Locală şi Asociaţiile de părinţi constituite la nivelul unităţilor şcolare. Elevii vor acţiona în perimetrul şcolilor, pe drumurile prevăzute cu cel mult două benzi pe sensul de mers şi numai în dreptul trecerilor de pietoni.

Patrulele şcolare vor fi formate din elevi, profesorii coordonatori şi poliţişti. Iniţiatorul proiectului, consilierul local Adrian Oprică susţine că patrula şcolară de circulaţie pune în practică toate cunoştinţele de circulaţie rutieră ale elevilor.
Pentru a putea demara odată cu începerea noului an şcolar, proiectul va fi supus votului plenului în prima şedinţă de consiliul local.
Proiectul de înfiinţare a patrulelor şcolare urmăreşte reducerea accidentelor în care sunt implicaţi copiii şi conştientizarea acestora cu privire la pericolele la care sunt expuşi în trafic.

Vifor Rotar

COMENTARII