În cadrul unei Adunări naționale a orașelor reședință de județ, Orban Viktor...

În cadrul unei Adunări naționale a orașelor reședință de județ, Orban Viktor a declarat că poporul ungar trebuie să-și apere țara!

1 91
Adunarea generală a oraşelor cu statut de reşedinţă de judeţ a avut loc la Veszprem, în vestul Ungariei și i-a dat premierului ungar prilejul să vorbească despre cât de importante sunt eforturile personale ale primarilor din cele mai mari 23 de orașe pentru ca poporul ungar să „poată să apere țara”. „Europa nu poate avea succes fără state prospere, iar oraşele au nevoie de sate de succes  şi familii care să cunoască noțiunea de prosperitate’‘, zice anost si prolix noul Horthy, cu ambitii de intregitor al natiei maghiare (!?).

Mai ales acum,inainte de alegerile lor, Orban al lor şi-a creat aura de salvator al Ungariei. A făcut-o şi Hitler,socotit un diktator luminat la vremea lui. Adevarat,cu mana de fier,reuşise să ridice economic Germania, făcând din ea cea mai puternică ţară europeană. Există istorici foarte serioşi care susţin că, dacă Führer-ul ar fi sucombat ”înaintea de începerea execuţiilor în masă, ar fi intrat în istorie drept cel mai mare om de stat din istoria poporului german”.
În fine, cine altul decât Hitler vorbea mai frumos despre pace, chiar şi după ce dăduse foc lumii? La foarte puţini oameni le este dat să perceapă, trăind istoria, sămânţa dezastrului care creşte în propria lor contemporaneitate. Unul dintre aceştia a fost Churchill; el a înţeles dezastrul, citind Mein Kampf (”Bătălia mea”) si a fost obigat sa raspuda cu o fortza si mai mare,inainte ca nebunul sa se apere cu bomba atomica!!
Pentru noi, Ungaria este pe primul loc”a exclamat ragusit Orban Viktor la această inedita reuniune politica, imitând cumva sloganul „America first” al lui Donald Trump... Adica, mai pe ungureste: Faceti loc/faceti loc/…Budapest pe primul loc!!

Nu doar Viktor Orban glorifică liberalismul. A  mai există un premier în Uniunea Europeană, ghidonat din spate: tot un Victor, care  facea politica, dar cum făcea proză Monsieur Jourdain – fără să ştie…Si Viktor de la Budapest,este tot pe acolo…Si el tzine de Putere! Si zice:”Ungaria rurală nu se poate dezvolta fără dezvoltarea marilor oraşe, pentru că, dacă oraşele sunt slabe, atunci şi satele vor fi slabe”, a explicat precum Gaga , premierul ungar,  potrivit Daily News Hungary

Imagini inline 1
 După schema „Oraşelor moderne”, care vizează oraşele cu statut de reşedinţă de judeţa fost elaborată schema pentru dezvoltarea „oraşelor de dimensiuni medii”, iar satele urmează mai târziu, a mai spus iar Viktor Orban. Tot în contextul reuniunii, premierul ungar a calificat drept „ştiri false” şi „absurde” informaţiile potrivit cărora guvernul său ar intenţiona să schimbe actualul sistem de administrare localăFals!
„Fundamentele constituţionale ale consiliilor locale sunt solide şi nu există planuri de eliminare a guvernelor municipale si  nici a celor de localitate’, a asigurat Orban Viktor pe participanti. Pentru ca ei au guverne locale si in sate,si in orase …Cam cum ar vrea el, impreuna cu UDMR sa „aplice” si in Transilvania… incepand cu Tinutul Secuiesc(!!) 

COMENTARII

  1. Cuvantarea lui Orban a fost de un iredentism implicit!
    Chiar nu citeste nimeni presa de limba maghiara din Ro?! Este de un iredentism incredibil!!
    Ce libertate a presei e asta ,atat de antiromaneasca?
    Noi,romanii de ce nu suntem „protejati” de C. N. al discriminarii?