În ciuda gerului, Adăpostul de noapte este pe jumătate gol

În ciuda gerului, Adăpostul de noapte este pe jumătate gol

0 34

Gerul cumplit de afară este și mai aspru pentru cei care obişnuiesc să-şi ducă traiul pe străzi. Zeci de persoane fără adăpost care stau pe străzi, în pasaje subterane, în gară sau în alte locuri ajung în aceste zile la Centrul pentru Prevenirea Marginalizării Sociale

Gerul cumplit de afară este și mai aspru pentru cei care obişnuiesc să-şi ducă traiul pe străzi. Zeci de persoane fără adăpost care stau pe străzi, în pasaje subterane, în gară sau în alte locuri ajung în aceste zile la Centrul pentru Prevenirea Marginalizării Sociale. La căminul de pe strada Zizinului le este permis accesul în perioada rece şi pe timpul zilei. Centrul oferă spaţii de odihnă și igienizare dar și ceai cald şi un pachet de hrană.
În acest moment beneficiază de serviciile Adăpostului de Noapte 40 de persoane la Centrul care are o capacitate de 100 de locuri. Același număr de persoane apela, și anul trecut, la serviciile Adăpostului de Noapte.
Printre beneficiarii centrului se numără şi Todor Alin Cosmin, un tânăr de 27 de ani din Braşov.
Tânărul cu deficienţe grave de vedere a ajuns în stradă după ce părinţii săi şi-au pierdut casa în care locuiau. Alin nu-şi doreşte decât o locuinţă, oricât de mică ar fi, unde să se poată adăposti după ce va finaliza studiile.

Deoarece temperaturile în această perioadă sunt scăzute, angajaţii direcţiei de servicii sociale fac apel la populație să îi sprijine şi să direcționeze persoanele vulnerabile spre Adăpostul de Noapte. În astfel de situaţii, facilitățile de aici pot face diferenţa între viaţă şi moarte.

Vifor Rotar

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.