În plină revoluție fiscală – primii fluturaşi de salariu au aprins spiritele...

În plină revoluție fiscală – primii fluturaşi de salariu au aprins spiritele în rândul angajaţilor

Sindicaliştii braşoveni anunţă mişcări de stradă după revoluţia fiscală a guvernanţilor. Reprezentanţii angajaţilor o acuză de minciună prin omisiune pe Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, după apariţia primilor fluturaşi de salariu pe ianuarie

Sindicaliştii braşoveni anunţă mişcări de stradă după revoluţia fiscală a guvernanţilor. Reprezentanţii angajaţilor o acuză de minciună prin omisiune pe Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, după apariţia primilor fluturaşi de salariu pe ianuarie. Grefierii braşovenii se numără printre primii salariaţi care au constatat că majorarea de 25% a salariului s-a anulat.
Cei mai mulţi dintre salariaţi nu au primit încă fluturaşul de salariu, dar unii deja au fost anunţaţi că vor avea un salariu mai mic.
Cei care au primit deja fluturaşul de salariu au constatat că leafa a scăzut faţă de luna decembrie.
Cei mai vitregiţi vor fi angajaţii care lucrează cu norme parţiale, mai ales în învăţământ:
Potrivit lui Fănică Gabor, lider Cartel Alfa Braşov, cei care au contracte cu timp parţial trebuie să vină cu bani de acasă; un salariat care lucrează cu 2 ore şi are un salariu sub 665 de lei, trebuie să vină cu bani de acasă să completeze contribuţia la stat pentru că la 1900 de lei, contribuţia de 35% este de 665 de lei.
Pentru grefieri, cel puţin, majorarea de 25% aplicată prin Legea Salarizării Unitare, s-a anulat, spun sindicaliştii din domeniu.

Cătălin Trăistariu, preşedintele Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare, spune că colegii săi nu mai beneficiază de creşteri de 25% ci de anumite procente şi, prin mutarea contribuţiilor, practic se transformă în diminuarea pe net între 36 şi 500 de lei.

Grefierii braşoveni sunt, de altfel, în grevă japoneză, de la 1 februarie. Liderul Cartel Alfa Braşov este mai tranşant: vor urma mişcări de stradă, din cauza haosului creat de Revoluţia fiscală.

Ancestralul sindicalist Fănică Gabor, ministrul Olguţa Vasilescu minte prin omisiune, şi face o mare greşeală: consideră că în România răspunderea Guvernului este doar pentru bugetari. Or sunt peste 3 milioane în sectorul economic, care nu sunt acoperiţi de nimic, spune Gabor.
Sindicaliştii apreciază că săptămâna viitoare toţi angajaţi vor constata efectele perverse ale revoluţiei fiscale promise de guvernanţi.

Vifor Rotar & Vlad T.

Trimiteti mai departe articolul:

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.